24 sata za Gospodina u župi Čerin

„Inicijativa „24 sata za Gospodina“ koja će se slaviti u petak i subotu prije četvrtog tjedna korizme, bit će uvedena u svim biskupijama.

Toliko se ljudi, uključujući i mlade, vraćaju sakramentu Pomirenja; kroz to iskustvo ponovo otkrivaju put povratka Gospodinu, živeći trenutak intenzivne molitve i pronalazeći značenje u svojim životima.“ (Papa Franjo: “Misericordiae Vultus – Lice Milosrđa”, br. 17, bula najave Izvanrednog jubileja milosrđa, 11. travnja 2015.)

Draga braćo i sestre u Kristu!

Papa Franjo je preporučio za sve biskupije svijeta inicijativu „24 sata za Gospodina“ i to za dane 4. i 5. ožujka 2016. godine. I župa Čerin također organizira „24 sata za Gospodina“. Predvođeni župljanima i zajednicama župe, jednu posebnu evangelizacijsku večer.

Raspored u našoj župi jest sljedeći:

18 sati - Put križa

18,30 sati – Sv. Misa

19,30 sati – Pokorničko bogoslužje i sv. Ispovijed (duhovni razgovori) do 24 sata.

21 sat – Sv. Krunica (dva otajstva)

22-23 sata – Čašćenje sv. Križa Gospodinova

23 – 6,30 sati – Klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu

7 sati – Jutarnja sv. Misa

8 sati – Čitanje Biblije

9 sati – Prvopričesnici

10 sati – Krizmanici

11 sati – Glasnici sv. Franje

12 sati – Frama, srednjoškolci i studenti

13 sati – Trećari

14 sati – Pjevači

15 sati – Sv. Krunica Božanskog milosrđa s meditacijom

16 sati – vjeroučenici I.-VIII. razreda

17 sati – Sv. Krunica (dva otajstva)

18 sati – Sv. Misa

Ovim rasporedom su pokrili 24 sata duhovnim programom sa skupinama, ali to ne znači da su drugi župljani, koji nisu u ovim skupinama, isključeni. Skupine su napravili samo kako bi pokrili svaki sat duhovnog programa, a sve ostale župljane mole da im se priključe u bilo koje vrijeme.

Molimo sve župljane da se odazovu ovoj papinoj inicijativi i da svi zajedno sudjeluju kao pravi vjernici i kao živa župna zajednica, kako bi, kao što je papa Franjo zamislio "kroz to iskustvo ponovno otkrili put povratka Gospodinu, živeći trenutak intenzivne molitve i pronalazeći značenje u svojim životima."