Devetnica slugi Božjem ocu Anti Gabriću od 20. do 28.11.2020.

Uvodno pismo

Dragi prijatelji našeg sluge Božjega oca Ante Gabrića, evo nas ponovno u četvrtoj devetnici, „studenoj devetnici“ našem ocu Anti. Hoće li ova devetnica ostati studena? Hoće li nas dotaknuti i u punom Antinom žaru ugrijati naša srca, oživjeti našu vjeru, vratiti nadu u bolje sutra i usavršiti ljubav prema Gospodinu i prema bližnjemu?

U ovim teškim vremenima kada je sve okrenuto prema medijima i informacijama koje nam se nameću kako bi nas odvratile od onog najvažnijeg, a to je naš bitak i naša obitelj, pokušajmo u ovih devet dana kroz Antine misli, molitve i pisma, zajedno s njim zaroniti u našu svakodnevnicu, zaroniti u naša srca, postavljajući pitanje gdje smo to u odnosu na našu vjeru.

Znamo li moliti?

Mislimo li da molitvom sve rješavamo ili uspostavljamo kontakt s Gospodinom?

Koliko je vjera i molitva srca važna u našem životu?

Zastanimo na trenutak nad ovim pitanjima.

Ne zaboravimo da je bit naša VJERA.

Onaj tko moli, a ne vjeruje govori u prazno.

Vjerovati znači biti s Bogom, a to možemo vidjeti kroz Antinu žrtvu, molitvu i predanje.

Koliko je o. Ante imao vjere i pouzdanja u Boga vidi se upravo u onim situacijama u kojima mnogi od nas prigovaraju Bogu, žale se na svoju sudbinu ili čak zbog toga prekidaju odnos s Bogom.
Upravo takve situacije za o. Antu postaju prigoda za još veću vjeru i vjernost Bogu i novo pouzdanje u Njega.

Na nama je da vjeru učvrstimo, produbimo, učinimo je zrelijom kako bi postali snažniji vjernici. Zato nahranimo našu vjeru dubokom molitvom, predanjem i pouzdanjem kako je to činio otac Ante.

U ovim teškim vremenima, u kušnjama koje Bog šalje molimo jedni za druge, vratimo pouzdanje i povjerenje u Gospodina.

Ponovno s ocem Antom pođimo u susret Bogu da nas ispuni, odmori, da nam da utjehu i okrepu da poput njega gorimo i izgorimo za Gospodina. Svoju duhovnu dimenziju usredotočimo prema onim pravim vrijednostima, vrijednostima kojima je težio o. Ante jer nas samo vjera može spasiti.

Neka nas ponovno Antina pisma, napisana njegovom rukom i srcem, potaknu na djela ljubavi i milosrđa.
Neka nam i dalje preko njih govori kako se ljubi Gospodin.
Neka ponovo zapali naša srca za Isusa Krista, za Njegovo Kraljevstvo, za pomoć i utjehu u Njegovoj i našoj Majci Mariji. Učimo preko Ante ljubiti Poniznost, Poslušnost i Siromaštvo, sve ono što nam upravo najviše nedostaje u svakodnevnom životu.
Neka poput njega pred Gospodina dođemo raširenih i punih ruka dobrih dijela.
Molimo za njega. Molimo se njemu i za postupak proglašenja blaženim, da se po Božjoj volji sve i ostvari.
Zavrijedio je da poput Majke Terezije, svih naših svetaca i blaženika, i on bude svjetiljka postavljena na oltar, koju će Crkva zapaliti da vječno gori i svijetli nama na poticaj.
Neka nam Gospodin kroz ovu devetnicu po moćnom zagovoru oca Ante Gabrića udjeli milost duboke vjere i pouzdanja u Gospodina.
Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u prošloj devetnici i koji će ponovno nastaviti kao i onima koji će se po prvi put uključiti.
Zahvaljujemo i na darovima Antinim misijama.
Nastavimo i dalje moliti za našu Crkvu, naše obitelji, nerođene, napuštene, posebno bolesne i sve one koje posebno stavljamo u ovu devetnicu.
Neka Isus, prvi i najveći Misionar, i Njegova i naša sveta Majka Marija, Kraljica Mira obilno blagoslove ovu devetnicu, kako bi donijela što više plodova.
Gospodine nauči nas vjerovati i moliti!

Oče Ante moli za nas!

Označeno u