Duhovna obnova za djevojke koje razmišljaju o nasljedovanju Krista u redovničkom pozivu

Vikend u Duhovnom centru Kuća Navještenja - Gromiljak

U svom Duhovnom centru Kuća Navještenja, Gromiljak, Kiseljak (BiH), sestre Služavke Maloga Isusa organiziraju od 16. do 18. studenoga 2018. Duhovnu obnovu za djevojke koje razmišljaju o nasljedovanju Isusa Krista u redovničkom pozivu.

Tema duhovne obnove „Mladi, vjera i razlučivanje zvanja“ bit će temeljena na pripremnom dokumentu XV. Opće redovne skupštine Biskupske sinode posvećene mladima koja se održava u Vatikanu od 3. do 28. listopada 2018.

Susret započinje u petak u 19 sati, a završava u nedjelju u 15 sati. Kotizacija sudjelovanja na duhovnoj obnovi je simbolična i iznosi po danu 5,00 KM. Ukoliko netko ne može doprinijeti zajedničkom projektu nije zapreka da ne sudjeluje. Potrebno je samo obavijestiti odgovornu sestru.

Prijava za duhovnu obnovu je od 15. listopada do 8. studenoga 2018. na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili telefon: 00387/063 246 032, s. M. Ana Marija Kesten i e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili telefon: 00387/063 787 778, s. M. Jelena Jovanović

Ukoliko neka djevojka želi provesti vikend u samostanu i izbližega upoznati život sestara Služavki Maloga Isusa može se prijaviti sestrama na njihove kontakt adrese ili telefone.

"Djevojke koje se nalaze na raskršćima izbora životnog poziva radosno očekujemo i već sada pratimo molitvom. Nebojte se! Bog vas ljubi i ima svoj plan s vama. Na vama je da u svjetlu vjere otkrijete taj plan. Ovom duhovnom obnovom želimo zajedno s vama promišljati i moliti", napisale su setre u svom pozivu.


Iz pripremnog dokumenta za Sinodu

"Mladi, vjera i razlučivanje zvanja"

„Ovim novim sinodskim hodom na temu: »Mladi, vjera i razlučivanje zvanja«, Crkva je odlučila propitkivati se o tome kako pratiti mlade na putu prepoznavanja i prihvaćanja poziva na ljubav i život u punini, i ujedno zatražiti od samih mladih da joj pomognu utvrditi najplodonosnije načine naviještanja Radosne vijesti u današnjem vremenu.

Crkva će, preko mladih, moći zamijetiti Gospodinov glas koji odzvanja i danas. Kao nekoć Samuel (usp. 1 Sam 3, 1-21) i Jeremija (usp. Jr 1, 4-10), ima mladih koji znaju zamijetiti one znakove našeg vremena koje Duh Sveti pokazuje. Slušajući njihove težnje možemo nazrijeti svijet sutrašnjice koji nam dolazi ususret i putove kojima je Crkva pozvana ići.

Poziv na ljubav poprima za svakog pojedinca konkretni oblik u svakodnevnom životu kroz niz izborâ, koji uobličuju životni stalež (brak, zaređeno svećeništvo, posvećeni život i drugo), zvanje, vrstu društvenog i političkog angažmana, stil života, upravljanje vremenom i novcem itd. Bilo da su prihvaćeni ili im se pojedinac podlaže, svjesni ili nesvjesni, tim izborima nitko ne može izmaći.

Svrha razlučivanja zvanja je otkriti kako ih pretvoriti, u svjetlu vjere, u korake prema punini radosti na koju smo svi pozvani.“ (kta)