E - fratri iz Pazina: Korizmene e-duhovne vježbe

Za ovogodišnju korizmu E - FRATRI IZ PAZINA pripremili su duhovne vježbe čiji su naslov uzeli iz Isusovih riječi koje slušamo na Pepelnicu: "Ti naprotiv, kad moliš, uđi u svoju sobu, zatvori vrata i pomoli se svomu Ocu koji je u skrovitosti." (Mt 6,6).

Autori vježbi žele da vrijeme duhovnih vježbi za svakog polaznika bude vrijeme duboke molitve, istinskog susreta s Ocem u skrovitosti i zato pojašnjavaju:

„Korizma je milosno vrijeme koje nas poziva da se otvorimo Gospodinu. To želimo učiniti upravo kroz duhovne vježbe. A Gospodin? On nas neće ostaviti bez sebe. Doći će ususret našoj čežnji koju ćemo molitvom i razmatranjem nastojati ražariti. Pohodit će nas svojom milošću i utažit će našu glad i žeđ. Pozivamo te da kroz ove duhovne vježbe čezneš za Gospodinom, da žeđaš i gladuješ za njim.

Ove duhovne vježbe biti će nešto drugačije od prethodnih. O čemu se radi? Kroz cijeli tjedan razmatrat ćemo evanđelje koje slušamo u nedjelju toga tjedna. Tako ćemo imati priliku više se zadržati na određenom evanđeoskom ulomku i uistinu ući u dubinu Božje riječi. Otkrit ćemo kako jedan kratki tekst u sebi krije nepresušno vrelo tema za naše razmatranje.“

Više o E-DUHOVNIM VJEŽBAMA i PRIJAVI POTRAŽITE OVDJE.