NAJAVA: Konferencija edukacije i zadržavanja radne snage u turizmu i ugostiteljstvu

„Edukacija i zadržavanje radne snage u turizmu i ugostiteljstvu“ tema je konferencije koja će se održati u četvrtak, 15.06.2023. s početkom u 11 sati u prostorijama Centra za posjetitelje na Buni u Mostaru.

Konferencija će okupiti predavače i paneliste koji su vodeći profesionalci u regiji iz turističko – ugostiteljskog i sektora obrazovanja te predstavnike resornih institucija s ciljem poticanja rješavanja pitanja vezanog uz nedostatak radne snage.

Ključno uvodno predavanje o programu „Specijalist odjela hrane i pića“ održat će prof. dr. sc. Slobodan Ivanović, redoviti profesor u trajnom zvanju, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, Sveučilište u Rijeci. U panel diskusiji će sudjelovati Viktoria Kuzmits, austrijska izaslanica za obrazovanje ispred Federalnog ministarstva obrazovanja, nauke i istraživanja Austrije i voditeljica regionalnog ureda OeAD-a - Austrijske agencije za obrazovanje i internacionalizaciju za Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Srbiju koja će podijeliti iskustva Austrije na uspostavi modela dualnog obrazovanja. Doc. Dr. sc. Katarina Miličević, direktorica Tourism Lab d.o.o. i utemeljiteljica brenda i tvrtke ThinkTourism, profesorica na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Ljubljani podijelit iskustva u radu na tržištima u Hrvatskoj i Italiji.

Članice Turističkog klastera Hercegovina Tomislav Galić, direktor Hotela Mepas, Mostar i Ema Badžak, direktorica Restorana MM i vlasnica MM d.o.o. Mostar govorit će o izazovima s kojima se susreću u radu vezanim uz nedostatak radne snage u turističko – ugostiteljskom sektoru. Moderator panel diskusije je Nedo Pinezić, savjetnik za razvoj turizma baziranog na lokalnoj zajednici iz Hrvatske. Marija Vukoja, predsjednica Turističkog klastera Hercegovina predstavit će aktivnosti Klastera.

Predsjednici Vlada županija Hercegovačko – neretvanske, Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske dr. sc. Nevenko Herceg, Predrag Čović i dr. sc. Ivan Vukadin govorit će o Turističkim potencijalima i razvoju turizma u navedenim županijama kao i aktualnim problemima s radnom snagom. Konferenciju će svečano otvoriti dr. sc. Mario Kordić, gradonačelnik Grada Mostara.

Za sudjelovanje na konferenciji, molimo Vas popunite prijavu ovdje.

Organizator konferencije je Turistički klaster Hercegovina, regionalna organizacija koja djeluje posljednjih deset godina i okuplja vodeće firme u turističko – ugostiteljskom sektoru.

Kontakt osoba: Marija Vukoja, predsjednica Turističkog klastera Hercegovina

Tel: 063 324 646