Usputne duhovne vježbe

Usputne duhovne vježbe

Ljeto je u punome sjaju i vrijeme ide svojim tijekom. Neki od nas usredotočeni su na rad, vrhunac radne godine, a neki pak uživaju vrijeme odmora. I jednima i drugima ovo vrijeme može biti stresno jer nam društvo nudi svoju viziju i rada i odmora, a mi smo ponekad poput ovaca bez pastira pa bismo htjeli iskoristiti sve što nam se nudi. Kako u tom vremenu biti usredotočen na ono što je jedino bitno? Na Gospodina, na molitvu, na pravi odmor i duha i tijela ili pak kako u vrevi radnoga ljeta priuštiti sebi kvalitetno vrijeme za Gospodina i s Gospodinom?

Predlažemo vam jedne Usputne duhovne vježbe, kako ih je sam nazvao već poznati nam autor i naš suradnik g. Stjepan Lice. To što ih nazivamo usputnima ne bi trebalo značiti da su uzgredne, nevažne, nego da se radi o duhovnim vježbama za koje bi bilo dobro da se odvijaju u redovitim okolnostima tvoga života. Da bi kroz njih prolazio, nije potrebno odmaknuti se od života koji živiš, povući se u osamu. Naprotiv. Za ove bi duhovne vježbe bilo dobro da ih proživiš ondje gdje živiš, posred svega što tvoj život jest.

Duhovne vježbe započinju na blagdan sv. Jakova Apostola 25. srpnja i traju do blagdana Blažene Djevice Marije anđeoske – Porcijunkule. Tim se datumima pridružujemo hodočasničkom duhu Crkve koračajući s Gospodinom na putu.

VODITELJ:STJEPAN LICE
Stjepan Lice rođen je 1954. godine u Zagrebu, a oženjen je suprugom Ružicom s kojom ima troje djece. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a najveći dio radnog vijeka proveo je u visokom školstvu. Život ga je formalno vodio pravnim vodama, a dušom umjetničkim, književnim iako nikada nije osjećao odijeljenost jednog od drugoga. Ponajviše je poznat kao autor meditativne proze objavljene u knjigama „Dobra sreća“, „Djeca Betanije“ i „Litanije mojih svetih“ u kojima brojni čitatelji nalaze ohrabrenje i nadahnuće.

Autor je gotovo četrdeset knjiga lirike, meditativne proze, eseja i priča, od kojih su mnoge doživjele ponovljena izdanja. Njegove su knjige svjedočanstvo iskustva vjere, dokaz da je duhovnost moguća i važna i u svakodnevici i u užurbanosti. Skroman i samozatajan, poznat je po vedrini koju isijavaju njegovi tekstovi.

Prijave traju do 01.08.2023. u 11:27

Pridružite nam se putem maila (Prijave su na stranici :
https://www.eduhovnevjezbe.hr/vjezbe/35 ) ili još bolje putem aplikacije.

Izvor: https://www.eduhovnevjezbe.hr/