E-DUHOVNE VJEŽBE Nasljeduj Krista u korizmi

Uz Sveto pismo, knjižica Nasljeduj Krista autora Tome Kempenca najprevođenije je i najviše tiskano djelo kršćanske duhovnosti. Ovaj klasik duhovnosti, koji želi voditi duše prema napretku u duhovnom životu, izvorno je namijenjen redovnicima. No, tijekom stoljeća hranio je mnoge kršćane, i redovnike i laike, koji su dosegli vrhunce svetosti. Kao i tolikima prije nas, i nama danas Nasljeduj Krista može biti od velike duhovne koristi.

Odlučili smo u korizmenim e-duhovnim, vježbama poslužiti se ovim djelom i svaki dan, osim nedjelje, za razmatranje uzeti po jedan ulomak iz prve i druge knjige Nasljeduj Krista. Ako smatrate korisnim, možete već sada kupiti svoj primjerak Nasljeduj Krista i, obavljajući ove duhovne vježbe, imati ga uz sebe u tiskanom izdanju. Na temelju ulomaka spomenutog djela pripremili smo kratka razmatranja koja vam mogu pomoći da produbite važna otajstva duhovnog života i tako obogatite svoju korizmu. Razmatranja će se sastojati od uobičajenih koraka: priprava, čitanje, razmatranje i molitva. Pripremili su ih fra Darko Tepert, br. Marinko Klaić, fra Marko Galić i fra Josip Vlašić.

Zahvaljujući našim programerima i čitačima, od ove korizme postoji mogućnost slušanja razmatranja. To je zahtijevalo veliki trud. Sami ćete izabrati način koji vam više odgovara. Zvučna razmatranja zasigurno vam mogu pomoći da se vratite razmatranju koje ste obavili čitajući. Na primjer, ako ste razmatranje obavili u ranim jutarnjim satima (što vam preporučujemo!), bit će vam lakše na kraju dana vratiti mu se u zvučnom obliku.

Razmatranja ćemo obavljati u svim danima, osim nedjelje. Ne preskačemo nedjelju slučajno. Činimo to kako bismo prednost dali euharistijskom susretu i nedjeljnim misnim čitanjima koja možete sami razmatrati, ali i kako biste u nedjelje napravili mali osvrt na razmatranja koja ste obavili u prethodnom tjednu. Već sada vam stavljamo na srce: dobro je imati jednu radnu bilježnicu u koju ćete zapisati poneku crticu iz svog razmatranja. To će vam pomoći da duhovne vježbe koje obavljate donesu više plodova u vašem životu.

Prvo razmatranje primit ćete na Čistu srijedu, a posljednje na Veliku subotu. Pozivamo vas da nam se pridružite na ovom duhovnom putovanju.

Linkovi za preuzmanje mobilne aplikacije: Google Play / App Store

Izvor: eduhovnevjezbe.hr

 

Označeno u