Sadržaj s oznakom: Australija

Brojni katolici, uključujući pripadnike naše velike iseljeničke zajednice, obradovali su se vijesti da se možda dogodilo euharistijsko čudo u Melbourneu, u Australiji.

Hrvatska zajednica u Australiji doživjela je zadnjih godina svojevrsno „buđenje“ potaknuto inicijativom nekoliko muškaraca katolika prije osam godina u Sydneyu, piše domovina.info.

Dana 11.3.1993. službeno je otvoreno hrvatsko veleposlanstvo u Australiji u glavnom gradu u Canberri koje su svojim prilozima izgradili Hrvati koji žive i rade na tom dalekom kontinentu.

Radije ćemo u zatvor nego izdati ispovjednu tajnu u bilo kojem slučaju – kategorično su poručili australski katolički svećenici nakon što je australska Kraljevska komisija zatražila od pravosudnih vlasti da kazneno procesuiraju svećenike koji nisu prijavili slučajeve seksualnog zlostavljanja djece za koje su doznali tijekom sakramenta ispovijedi.

Nakon što je Donji dom australskog parlamenta glasao za legalizaciju homoseksualnog “braka”, sa samo četiri zastupnika koji su glasali “protiv”, sada je u Austriji Ustavni sud donio odluku po kojoj se zakon koji onemogućava istospolne brakove proglašava protuustavnim i nalaže ukidanje zakona do kraja sljedeće godine, priopćio je taj sud u utorak, čime će u Austriji od 2019. praktički biti moguće sklapati istospolne brakove.

Politička korektnost je izvojevala novu pobjedu: 18-godišnjakinja iz Canberre u Australiji koja je preko ugovora radila za tvrtku koja se bavi organiziranjem dječjih zabava je dobila trenutni otkaz jer je na facebooku napisala ‘It’s OK to vote No’, “mislim da je u redu glasati ne”, komentiravši referendum o istospolnim brakovima u Australiji.