ADRIANA IZ SYDNEYA PRESELILA U HRVATSKU 'Ne, nisam luda, blagoslovljena sam; mir u srcu koji ovdje imam nikakav novac ne može kupiti'

Adriana je iz Sydneya otišla prije četiri godine.

Adriana Kuprešak rođena je Vukovarka. S roditeljima je, kad joj je bila godina i pol, preselila u Australiju. No, Adriana se, za razliku od njih, odlučila vratiti u Hrvatsku. Za Croatia Week ispričala je svoju priču.

Adriana je iz Sydneya otišla prije četiri godine. Kako kaže, nije se osjećala povezanom s australskim načinom života, a nije imala ni velikih obaveza poput kredita, djece i sl.

'Imala sam ideju kako bih željela utrti svoj put i što želim raditi, ali trebalo mi je oko tri godine da to materijaliziram u život koji danas zovem svojom stvarnošću. U jedno sam stvar bila 100% sigurna, a to je da se nikad neću vratiti živjeti u Australiju i dan danas me ta ideja ne privlači', priča Adriana.

Kaže kako povratak u Hrvatsku nije bio lak u odnosu na Australiju, osobito financijski.

'U Australiji možete raditi puno, dan i noć, dva tri posla i stići negdje u životu, a u Hrvatskoj to nije tako. Ali gledajte, vjerujem da ako se uskladite sa svojom strašću i radite nešto što volite, naći ćete načina da na tome zaradite. Za mene je ta ljubav promoviranje Hrvatske putem mog bloga i to je bila vizija koju sam imala kada sam prije četiri godine napustila Sydney', kaže Adriana.

Trenutno živi između Zagreba i Zadra, a često posjećuje i djeda i baku u Osijeku. U Hrvatskoj je stil života, pojašnjava, mnogo sporiji. Ovdje živi za sadašnjost. Iz Australije joj nedostaje učinkovitost – stara hrvatska priča o sporosti birokracije. 'Čini mi se da se u Hrvatskoj voli uzalud trošiti dvije stvari – vrijeme i papir', govori.

Danas ne prođe dan da je netko ne pita zašto se vratila i je li luda. 'Nisam luda, blagoslovljena sam. U mom je srcu mir koji imam u Hrvatskoj, a nemam ga nigdje drugdje u svijetu i taj mir nikakva količina novca ne može kupiti'.

Izvor: Croexpress