Sadržaj s oznakom: Domovina

Sotonske pečate na svete pobjede nam stavljaju dok našu živu braću ko gorske vukove gladne ganjaju….

Objavljeno u Kolumne | 20.10.2023.

Krunica u Domovinskom ratu

Mnoge hrvatske bitke kroz domovinsku povijest obilježile su pobjede i svaka veća i značajnija pobjeda Hrvata povezana je s vjerom u Boga i Blaženom Djevicom Marijom ili Gospom.

Sveti Josipe, glavaru svete Nazaretske Obitelji i čuvaru Crkve Božje, tebi se kroz stoljeća Crkva u Hrvata utjecala kao svome zaštitniku i tvom je zagovoru preporučivala svoje obitelji i cijeli narod.

U četvrtak 7. travnja 2022. večernjom svetom misom započela je dvije godine očekivana Domovinska duhovna obnova u Međugorju. Trajati će do nedjelje Cvijetnice 10. travnja 2022. sudjelovanjem u procesiji i zajedničkom svetom misom s narodom

U skladu s 20-godišnjom tradicijom da na dan koji je najbliži nadnevku smrti kraljice Katarine Kosače Kotromanić, a koji ove godine pada u subotu 23. listopada, bit će upriličen Molitveni dan za domovinu i 18. Hodočašće Oružanih i redarstvenih snaga BiH na Bobovcu.

Mnoštvo je Hrvata, zarobljenih civila i vojnika, ubijeno u Dalmaciji nakon završetka rata.

Mnoštvo je Hrvata, zarobljenih civila i vojnika, ubijeno u Dalmaciji nakon završetka rata.

U londonskoj Crkvi Presvetoga Srca misu za Domovinu u nedjelju predslavio je provincijal Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja fra Joško Kodžoman u suslavlju s fra Ljubomirom Šimunovićem, voditeljem HKM London.

Problem raseljavanja stanovništva iz Hrvatske i iz Bosne i Hercegovine poprimio je dramatične razmjere.

Satnica Gorana Orlović, pripadnica je Središnjice komunikacijsko- informacijskih sustava (SKIS)...

Duh Božji nas povezuje! Osjeća se jedinstvo našeg naroda u vjeri i ljubavi prema našim Pastirima!

Klanjanje organizira molitvena zajednica Zamak.

Mnoštvo je Hrvata, zarobljenih civila i vojnika, ubijeno u Dalmaciji nakon završetka rata. Šestorica mladića mučki ubijenih na planini Biokovo prije točno 69 godina prošle su godine dobili svoj spomenik. Od njih šestorice, četvorica su ubijena mučki i iz zasjede, 23. srpnja 1948. godine, a drugoj dvojici se ne zna za grob, isto kao ni drugim brojnim hrvatskim domoljubima čije kosti ovijene velom tajne čuvaju brojne Biokovske jame.

Kada često počnem krivim osobama kukati, kažu mi istinu: tko ti je kriv?

Stranica 1 od 2