Sadržaj s oznakom: Božić

Objavljeno u Poučne priče | 22.4.2023.

Marijin san

Sanjala sam, Josipe. Ne razumijem san, ali mi se čini da ima veze s rođendanom našega Sina.

Živimo milost Božića svaki dan, ali bez njegovog vanjskog sjaja ...

Ovo je priča o prekrasnom čudu koje se dogodilo nekoliko dana prije Božića 1956. u Mađarskoj, za vrijeme komunističke okupacije. Priča nam dolazi od oca Norberta, župnika u Budimpešti, koji je kasnije pobjegao na Zapad.

Mislite baciti svoje drvce i poskidati ukrase? Nemojte, još malo uživajte u Božiću - sljedeći nam dolazi tek za godinu dana!

Donosimo vam Gospine poruke koje je dala na Božić, na rođendan našeg Spasitelja. Kroz cijelo ovo vrijeme, čitajući srcem, umom i dušom poruke koje odišu prizorima rođenja malog Isusa u našim srcima i životima, možemo primjetititi da je cijelo vrijeme i uz naše živote koračala Majka Marija te da smo i mi sami rođeni iz Njene svete utrobe da u ovoj dolini suza i bola svatko od nas bude jedinstveno svijetlo koje pronosi Radosnu vijest - RODIO SE SPASITELJ. Njegovim rođenjem i mi smo nanovo rođeni, to je naš jedini i pravi početak. To je ujedno i naš rođendan. Povodom rođenja Spasitelja našega Isusa Krista želimo i Vama da pronađete zvijezdu koja će Vas Vašim putem povesti u Betlehem da mu se tamo zajedno poklonimo i da nam njezino svjetlo obasja hod kroz 2017. godinu. Gospinim suradnicima svaka poruka je smjerokaz za bolje sutra, za budućnost, za vječnost...

Оwуnn Lіndѕау, 10-gоdіšnјі dјеčаk, gоdіnаmа ѕе mоlіо zа brаtа іlі ѕеѕtru. То mu је uјеdnо bіlа і vеlіkа bоžіćnа žеlја. Nо, nіје оčеkіvао dа ćе mu ѕе tа žеlја оѕtvаrіtі kаdа је рrоnаšао bеbu іѕроd bоrа.

Drage moje dame koje ste usamljene i odbačene, ostavljene, neshvaćene, da vama koje ne možete osjetit jos uvijek radost Božica zbog svojih patnji i problema vama je ovo namjenjeno:

Mama gleda svoje Djetešce i klanja mu se plačući i smiješeći se ujedno i sagiblje se da ga poljubi ne u nevinu glavicu, nego niže, usred prsiju, tamo gdje je ispod srdašce koje kuca, kuca za nas...

Usred noći, u najhladnije doba godine, u prohladnoj špilji, pogodnijoj  za krdo zvijeri nego za ljude, rađa se u punini vremena obećani Mesija ~ Isus ~ Spasitelj čovječanstva.

Mnogi se šokiraju kada dođu na sv. misu 26. prosinca, i umjesto da čuju više o „djetetu Isusu”, suočeni su s mučeništvom. „Blagdan sv. Stjepana prvomučenika” je od antičkih vremena u crkvenom kalendaru. Stariji je od božićnog ciklusa i zato nije prebačen u neko drugo vrijeme.

Osobno želim posvjedočiti jedan prekrasan čin koji smo učinili pred Božić, a koji je Gospa tražila.

Prije deset godina blagopokojni papa Ivan Pavao II, veliki prijatelj Hrvatske, premda slab i bolestan (tri godine prije svoje smrti) uporno je htio hodočastiti u Isusovu domovinu.

“I začuh glas veliki u nebu, koji je govorio: “Sad dođe spasenje i sila i kraljevstvo Boga našega, i vlast Krista njegova, jer je zbačen tužitelj braće naše, koji ih je tužio pred Bogom našim dan i noć.” (Otk 12,10)

Danas na drugi dan Božića Crkva slavi blagdan prvomučenika Stjepana.

»Jedinorođeni Sin Božji, rođen od Oca prije svih vjekova; Bog od Boga, svjetlo od svjetla, pravi Bog od pravoga Boga; rođen, ne stvoren, istobitan s Ocem, po kome je sve stvoreno«.

Objavljeno u Kolumne | 26.12.2022.

Čestitke i čestitari

Najgore što bi se ikome za Božić moglo dogoditi jest da ostane bez čvrstog stiska ruke, čestitarskog cjelova, toplog prijateljskog zagrljaja, te čestitke - usmene, pismene ili virtualne (sms, e-mail).

Stranica 1 od 12