Sadržaj s oznakom: Božić

U emisiji Agape RTV koju vodi i uređuje fra Mario Knezović sudjeluju don Tomislav Lukač, fra Stjepan Brčina, Antonio Culej, fra Filip Pušić, Marko Topić i don Antun Nižetić.

Pogledajte, tema je interesantna:

Objavljeno u Medjugorje | 13.12.2023.

Devetnica Rođenju Kristovu

I ove godine župa Međugorje poziva sve župljane i vjernike okolnih mjesta da se ujedine u molitvi DEVETNICE ROĐENJU KRISTOVU!

Sveti Josip može nam pomoći proživjeti plodniji advent iz mnogih razloga. Razmotrimo pet njegovih izvanrednih vrlina da bismo mogli proživjeti najgorljiviji advent i dopustiti Isusu da se ovoga Božića rodi u našim srcima!

Sv. Alfons Marija Liguori ovu devetnicu je zamislio kao pripravu za slavljenje Božića. Molitva devetnice počinje 16. prosinca i uključuje razmatranja sv. Alfonsa. Probajte svaki dan naći tišinu u svom srcu, pročitati razmatranje te o njemu razmisliti, nad njim zastati. Na kraju svakog dana mole se litanije Djetetu Isusu koje se nalaze na kraju teksta.

6. prosinca 1984.

Hrvate je netko definitivno nečim opio i uspavao tuđim snom. U tom snu Hrvati su se odrekli ne samo svog Boga, svog Božića, nego i sve one tradicije koju je on nosio sa sobom.

U nekoliko božićnih poruka Gospa govori o milosnom vremenu.

Predanost „Isusovog cvjetića“ prema dragocjenim spisima velike svetice, savršen je način da se tijekom Došašća pripremimo za Božić.

Objavljeno u Poučne priče | 22.4.2023.

Marijin san

Sanjala sam, Josipe. Ne razumijem san, ali mi se čini da ima veze s rođendanom našega Sina.

Živimo milost Božića svaki dan, ali bez njegovog vanjskog sjaja ...

Ovo je priča o prekrasnom čudu koje se dogodilo nekoliko dana prije Božića 1956. u Mađarskoj, za vrijeme komunističke okupacije. Priča nam dolazi od oca Norberta, župnika u Budimpešti, koji je kasnije pobjegao na Zapad.

Mislite baciti svoje drvce i poskidati ukrase? Nemojte, još malo uživajte u Božiću - sljedeći nam dolazi tek za godinu dana!

Donosimo vam Gospine poruke koje je dala na Božić, na rođendan našeg Spasitelja. Kroz cijelo ovo vrijeme, čitajući srcem, umom i dušom poruke koje odišu prizorima rođenja malog Isusa u našim srcima i životima, možemo primjetititi da je cijelo vrijeme i uz naše živote koračala Majka Marija te da smo i mi sami rođeni iz Njene svete utrobe da u ovoj dolini suza i bola svatko od nas bude jedinstveno svijetlo koje pronosi Radosnu vijest - RODIO SE SPASITELJ. Njegovim rođenjem i mi smo nanovo rođeni, to je naš jedini i pravi početak. To je ujedno i naš rođendan. Povodom rođenja Spasitelja našega Isusa Krista želimo i Vama da pronađete zvijezdu koja će Vas Vašim putem povesti u Betlehem da mu se tamo zajedno poklonimo i da nam njezino svjetlo obasja hod kroz 2017. godinu. Gospinim suradnicima svaka poruka je smjerokaz za bolje sutra, za budućnost, za vječnost...

Оwуnn Lіndѕау, 10-gоdіšnјі dјеčаk, gоdіnаmа ѕе mоlіо zа brаtа іlі ѕеѕtru. То mu је uјеdnо bіlа і vеlіkа bоžіćnа žеlја. Nо, nіје оčеkіvао dа ćе mu ѕе tа žеlја оѕtvаrіtі kаdа је рrоnаšао bеbu іѕроd bоrа.

Drage moje dame koje ste usamljene i odbačene, ostavljene, neshvaćene, da vama koje ne možete osjetit jos uvijek radost Božica zbog svojih patnji i problema vama je ovo namjenjeno:

Mama gleda svoje Djetešce i klanja mu se plačući i smiješeći se ujedno i sagiblje se da ga poljubi ne u nevinu glavicu, nego niže, usred prsiju, tamo gdje je ispod srdašce koje kuca, kuca za nas...

Stranica 1 od 12