Sadržaj s oznakom: Camino Hrvatska

Nova hodočasnička Camino ruta južne Istre, koja je nastala kao zajednički proizvod klastera južne Istre odnosno turističkih zajednica gradova Pule i Vodnjana te općina Fažana, Ližnjan, Medulin i Marčana, bit će otvorena u subotu 4. svibnja, izvijestila je TZ Pula.

Sedamdesetak katoličkih vjernika krenuli su u petak od Međugorja u BiH prema Imotskome u Hrvatskoj uspostavljajući novu hodočasničku rutu u sklopu svjetskog projekta Camino, čiji je cilj izgraditi mrežu povezanu sa svetištem sv. Jakova u Španjolskoj.

Camino Banovina neće vam donijeti samo duhovnu okrjepu – za tijelo je tu lokalno "vino tinto", a upoznavanje prirodnih ljepota ovog nepravedno zanemarenog dijela Hrvatske te njegove bogate povijesti i kulturne baštine i smo po sebi može biti razlog za put.

Projekt hrvatske mreže Puta sv. Jakova - Camino de Santiago, predstavljen je na tematskoj konferenciji „Camino de Santiago: Network of pilgrimage routes in Croatia and Bosnia and Herzegovina“ u Europskom parlamentu, održanoj u Bruxellesu 11. listopada.