Sadržaj s oznakom: Demoni

Postoji demon koji se bavi napadima na obitelj, izjavio je egzorcist otac César Truqui, svećenik koji je sudjelovao na seminaru o egzorcizmu održanom u Rimu prošle godine, te upozorio da sve ono što šteti obitelji, uključujući i razvod, dolazi od vraga.

U Litanijama svetog Josipa mnogi se iznenade kad ga se zaziva pod naslovom ‘terorom demona’ ili 'strahom zlih duhova'.

Evo, Bog je dopustio demonima da te malo prorešetaju kao pšenicu (usp. Lk 22, 31), kako bi vidio gdje se nalaziš. Kako bi se pokazala gordost i smirilo tvoje srce. Kako bi naučio što je čovjek i “spoznao samoga sebe”. Kako bi sutrpio s grešnicama i kako ih ne bi osuđivao.

Objavljeno u Vatikan | 15.10.2017.

Papa: Demoni ulaze „tiho“

Krist Raspeti će nas jedini spasiti od demonâ koji čovjeka žele polagano odvući prema svjetovnosti. Krist nas spašava i od „bezumlja“, na koje sv. Pavao upozorava Galaćane, kao i od zavođenja – rekao je papa Franjo za vrijeme propovijedi u Domu svete Marte. Papa je pozvao na ispit savjesti, na djelatnu ljubav, na djela koja koštaju, koja nas čine pozornijima i budnijima kako u našu nutrinu ne bi ušli „lukavci“, odnosno demoni.

Objavljeno u Duhovni kutak | 3.9.2017.

Neka demoni vrište

Poznavajući snagu milosti, đavao će nas svom silom napasti, u vrijeme velikih blagdana i tijekom božanske liturgije – naročito kada se spremamo primiti svetu pričest.

Što znate o demonima i zlim duhovnima?

Magdalenin čudesan život sa svim navodnim izvanrednim milostima i čudima, koja su često zapravo od Boga dana istinskim misticima, trebao bi poslužiti kao vrlo zoran primjer kako Đavao može oponašati Božja djela i biti uspješan i uvjerljiv čineći to.