Sadržaj s oznakom: Društvo vodiča za hodočasnike u župi Međugorje

Društvo vodiča za hodočasnike u župi Međugorje iskoristilo je ove mirnije siječanjske dane hodočasničke sezone za osobnu edukaciju. Tako su na poziv gvardijana franjevačke crkve i samostana sv. Petra i Pavla u Mostaru, fra Danka Perutine, u srijedu 26. siječnja 2022. organizirali posjet ovom velebnom franjevačkom samostanu i njegovim nedavno završenim monumentalnim mozaicima. 

Društvo vodiča za hodočasnike u Međugorju i ovih dana u kojima zbog pandemije koronavirusa nema hodočasnika kojima bi svjedočili zbilju Gospine škole, ne miruje.

U Međugorju je na 26. Međunarodnoj duhovnoj obnovi za organizatore hodočašća, voditelje centara mira i međugorskih molitvenih i karitativnih skupina sudjelovao jedan poveći broj sudionika iz Koreje, što za sada predstavlja svojevrsni fenomen.

Jučer je registracijom sudionika i službeno započela 25. međunarodna duhovna obnova za organizatore hodočašća, voditelje centara mira, molitvenih i karitativnih skupina vezanih za Međugorje, koja će trajati od 26. veljače do 2. ožujka 2018. godine.

Jučer je na redovitoj godišnjoj skupštini Društvo vodiča za hodočasnike u Međugorju u dvorani Ivana Pavla II. razmatralo daljnje aktivnosti i planove svoga rada. Na početku je sve njih pozdravio međugorski župnik fra Marinko Šakota.

Biti član Društva vodiča za hodočasnike u župi Međugorje ne podrazumijeva znati samo strane jezike, međugorsku, zemljopisnu te crkvenu povijest, nego i uz sve to imati vlastiti duhovni život i osobno vjerničko iskustvo koje se onda treba svjedočiti povjerenoj grupi hodočasnika.

U subotu, 11. studenog 2017. na Izbornoj skupštini Društva vodiča za hodočasnike, izabrano je novo vodstvo - Upravni odbor, Tajnik i Predsjednik.

Svečanim misnim slavljem koji je predmolio dr. fra Miljenko Šteko u suslavlju s međugorskim župnikom fra Marinkom Šakotom i još sedamnaest svećenika sinoć je u Međugorju počela proslava 25.obljetnice djelovanja Društva vodiča u međugorskoj župi.

U ponedjeljak, 7. studenog, u Međugorju će se obilježiti 25. obljetnica osnutka Društva vodiča za hodočasnike.