Sadržaj s oznakom: Humac

Nakon ljetne stanke, nastavljaju se duhovni susreti u Domu sv. Ante na Humcu, pod nazivom DOĐI DOMA!

U nedjelju, 2. srpnja 2023., u crkvi sv. Ante Padovanskoga na Humcu, pod večernjom svetom misom u 19 sati, dvanaestorica novaka iz tri provincije položit će svoje prve privremene redovničke zavjete.

Danas, 24. lipnja, održana je tradicionalna međunarodna "Hodnja mira" koja je započela u 6,00 sati ispred samostana Svetog Ante na Humcu pa sve do župne crkve Svetog Jakova u Međugorju.

Hodnja mira je molitveni hod od Humca do Međugorja, nastao 1992. godine.

Franjevački samostan sv. Ante na Humcu kao i svake godine organizira molitvenu devetnicu kao pripravu za proslavu svetkovine njihovog patrona sv. Ante.

Devetnica na čast Svetog Ante

Dođi doma - Dom sv. Ante na Humcu u srijedu, 15. ožujka 2023. s temom JESU LI DOŠLA POSLJEDNJA VREMENA?

U sklopu duhovnih susreta na Humcu, u Domu sv. Ante, pod nazivom DOĐI DOMA u srijedu, 15. ožujka 2023., s početkom u 19 sati gost tribine biti će Matija Ricov, voditelj molitvene zajednice “Nanovo rođeni” iz Botinca kod Zagreba.

Franjevački svjetovni red (OFS) Franjevačkog samostana i Župe sv. Antuna Padovanskog Humac, organizirao je duhovnu obnovu za žene pod nazivom GENERALKA DUŠE koja se u prostorima novog Doma sv. Ante na Humcu održavala od 25. – 27. studenog 2022. u popodnevnim satima.

Objavljeno u Vijesti iz crkve | 18.10.2022.

NAJAVA: Tribine Humac

Tribine na Humcu srijedom kroz prošlu godinu donijele su brojna poticajna svjedočanstva i poznate goste. Inače su se održavale u staroj ili novoj crkvi sv. Ante.

Na blagdan sv. Franje Asiškog 4. listopada 2022. blagoslovljen je kulturno –pastoralni centar: Dom sv. Ante na Humcu. Svečanu sv. misu predvodio je otac provincijal fra Jozo Grbeš s dvadesetak svećenika i mnoštvo puka.

U subotu 9. srpnja 2022. godine u 18 sati u crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru, za vrijeme misnog slavlja, osmorica mladića obući će franjevački habit.

Svetac svega svijeta, odnosno sv. Ante Padovanski, ponovno je pokazao kako mu nema premca u štovanju i ufanju u pobožnom puku hercegovačkog kraja!

Franjevački samostan sv. Ante na Humcu je u našoj Hercegovini najpoznatije svetište ovoga sveca cijeloga svijeta.

Novo zanimljivo predavanje na SUSRETU ZA RODITELJE održati će se ovog petka 17.12. 2021. u 19,00 sati u dvorani sv. Ante na Humcu.

SRIJEDOM: Tribina na Humcu

GOST: MATEJ LOVRIĆ – voditelj Udruge „Arka“ iz Zagreba.

TEMA: „Dok je još bio daleko, njegov ga Otac ugleda!“

VRIJEME: 1. prosinca u 19 sati u staroj crkvi na Humcu!

„Arka“ želi omogućiti osobama s intelektualnim teškoćama da doprinose preobrazbi društva i u skladu s njihovim potrebama stvarati okruženje- zajednicu- koja povezujući različitosti doprinosi izgradnji povjerenja i društva kojem svatko pripada. 

U srijedu 24. studenog u 19,00 sati nastavljaju se Tribine srijedom u staroj crkvi na Humcu. Gost predavač je psiholog i edukant realitetne psihologije prof. MARIO BRKIĆ. Njegovo predavanje je za roditelje, iz perspektive školskog psihologa - "Što muči našu djecu?".

Stranica 1 od 2