Sadržaj s oznakom: Italija

Mlađe talijanske generacije (14-24) nisu se vratile u crkvene klupe u tradicionalno katoličkoj naciji te tako polako slijede sekularni trend Europe, javlja Aleteia.

Čitajući u talijanskom listu Senapa, koji izlazi u Bergamu, njezine duhovne meditacije, u više me je navrata potaknula da se upitam tko je, zapravo, sestra Sandra.

Početak listopada zapao je za vikend, pa su ovi prekrasni, sunčani, jesenski dani prve subote i nedjelje u mjesecu u Međugorju bili u znaku brojnih grupa hodočasnika iz svih krajeva svijeta, ali i iz Hrvatske i BiH. Ulice Međugorja ponovno su bile „zakrčene“ autobusima, a posebno iznenađenje predstavljaju autobusi talijanskih registracija.

Predstavnici Talijanske biskupske konferencije (CEI) uručili su 28. kolovoza papa Franji novi prijevod „Rimskog misala“ na talijanskom jeziku u kojemu se nalaze izmijenjeni dijelovi „Očenaša“ i „Slave“.

Italija je tijekom zadnjih nekoliko godina suočena s populacijskom krizom, stoga vlada planira dodijeliti u posjed zemlju roditeljima koji imaju troje djece, a to će raspodijeliti do 2021. godine.

Jubilarni 10. Svjetski susret obitelji održat će se 2021. u Rimu u Italiji!

Talijanski ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini najavio je 10. kolovoza promjenu obrazaca za dobivanje elektronske osobne iskaznice. Nazivi “otac” i “majka” zamjenjuju nazive “roditelj 1” i “roditelj 2”.

Nakon što je posljednjih godina Europa pod pritiskom EU liberalne zvijeri počela micati križeve iz javnih ustanova, sve kako bi se odrekli svog identiteta i dosljedno se dodvorili ideji multikulturalizma, čini se kako se ipak nešto događa u srcima vladara pa neke države polako vraćaju Krista tamo gdje mu je i mjesto.

Italiju po svemu sudeći očekuje dugoročan sukob između Crkve i države.

Nakon 16 mjeseci, hostije su i dalje svježe, otkriće je to slično euharistijskom čudu u Sieni.

Italija slijedi primjer katolika iz Poljske.

Don Giuseppe Piva iz Vicenze posjetio je Međugorje proteklih dana.

Poznati talijanski vaterpolist Alex Giorgetti posjetio je Međugorje sa suigračima iz reprezentacije.  

Vaterpolska reprezentacija Italije, sinoć je u Splitu u sklopu 8. kola svjetske lige odmjerila snage sa Hrvatskom, od kojih su poraženi 14:11.

Danas na Cvjetnicu tijekom šetnje ispred crkve sv. Jakova u Međugorju, naš je fotograf sreo zanimljive goste.