Sadržaj s oznakom: Kardinal Robert Sarah

Robert Sarah je kardinal Katoličke Crkve, rodom iz Gvineje. Kardinalom ga je proglasio papa Benedikt XVI. 20. studenoga 2010. godine, a papa Franjo ga je 23. studenoga 2014. godine imenovao prefektom Kongregacije za bogoštovlje i disciplinu sakramenata. Godine 2021. usred pandemije kardinal Sarah dao je ostavku na tako važno mjesto Kongregacije, i bio je to znakovit potez s obzirom da je riječ o kardinalu koji je bio jedan od rijetkih unutar Crkve koji se glasno suprotstavljao Zlu, ne samo izvan Crkve nego direktno unutar Crkve progovarao o izdaji i služenju zlome. Bio je hrabar u svom poslanju te redovito upozoravao svijet na poganstvo i njegove posljedice.

Misu na otvorenju 32. Festivala mladih u Međugorju predslavio je kardinal Robert Sarah, prefekt emeritus Kongregacije za bogoštovlje i disciplinu sakramenata. Njegovu homiliju prenosimo u cijelosti:

Na ovogodišnjem Mladifestu koji će se održati u Međugorju od 1. – 6. kolovoza, najavljeno je kako će jedan od predslavitelja misnih slavlja biti i kardinal Robert Sarah. Stoga u slijedećem članku donosimo malo više informacija o njemu.

Drugi i treći dio knjige Zamalo će večer i dan je na izmaku, odnose se na krizu zapadnog društva.

Kardinal Sarah perfekt je Kongregacije za bogoštovlje i disciplinu sakramenata. Rođen je u Gvineji, gdje je 1969. zaređen za svećenika…

"Neki crkveni velikodostojnici iz 'bogatih zemalja' potkopavaju crkveni nauk o životu, braku i obitelji",rekao je kardinal Robert Sarah, naglašavajjući da je Zapad "počinio samoubojstvo" gubeći svoju kršćansku vjeru.

Veliku je pozornost izazvao kardinal Robert Sarah sa svojim intervjuom u kome upozorava: „Srljamo u opasnost svesti svete tajne na prozaične i jeftine osjećaje“. Hrvatski prijevod slijedi njemačku inačicu, a govori o knjizi "Snaga tišine".

Kardinal Robert Sarah nas poučava tišini: biti u tišini zajedno s Isusom, istinskom nutarnjem miru te nam upravo na taj način pomaže ponovno dohvatiti Gospodinovu riječ – istaknuo je papa emeritus Benedikt XVI.