Sadržaj s oznakom: Kongo

Sveti Otac susreo se s preživjelim stanovnicima DR Kongo primivši ih u Apostolskoj nuncijaturi u Kinshasiju, te je uputio snažan apel protiv nasilja koje razdire živote naroda na istoku zemlje ubijajući nevine ljude koji su "služili miru". Papin govor donosimo u cijelosti

Naš Župni ured pokreće djelo milosrđa za misije u Kongu gdje su više od 40 godina djelovali misionari: fra Ante Kutleša (Međugorje) i fra Filip Sučić (Mostar).

Ovih dana se iz daleke Afrike javio duvanjski misionar fra Pere Čuić.

Franjevački muzej Tomislavgrad organizira proslavu ‘50 godina misionarskog rada hercegovačkih franjevaca u DR Kongu’ koja će se održati u okviru programa manifestacije ‘Dani sv. Nikole Tavelića - 2018.’ u Tomislavgradu.

Kada su se Hubert Kasonta i Cosmas Safari Sadiki 2012. godine upoznali u franjevačkom samostanu u Kongu, nisu ni slutili da će ih četiri godine kasnije, kako kažu, Božija volja dovesti u BiH o kojoj ništa nisu znali.

Fr. Étienne Sengiyumva, župni svećenik u Kitchangi, ubijen je 8. travnja u kongoaškom gradu Kyahembi. Potvrdio je to agenciji Fides mons. Théophile Kaboy Ruboneka, biskup Gome, glavnog grada pokrajine Sjeverni Kivu u DR Kongo.

Čuje li se glas potlačenih afričkih naroda u zemljama zapada, čuje li itko glas djeteta i siromaha DR Konga, prognanog, gladnog, obespravljenog?

Mnogo se o Bl. Alojziju Stepincu piše i govori. Na vratima njegove kanonizacije, čitajući tisak koji k nama dođe, čudi me i pogađa stav pojedinaca.