Sadržaj s oznakom: Milosrdni Isus

Isusovo obećanje svetoj Faustini:

Čudo iscjeljenja Uga Feste posredstvom slike koja se štuje u crkvi u Šurmancima samo nekoliko kilometara udaljenoj od Međugorja bilo je jedan od dokaza pri beatifikaciji sestre Faustine Kowalske i priznanju pobožnosti prema Milosrdnom Isusu, te proglašenju blagdana Milosrđa u prvu nedjelju poslije Uskrsa. Ova se slika(ikona) nalazi iznad oltara koja je upravo zbog toga posvećena Milosrdnom Isusu.

Objavljeno u Molitve | 8.6.2023.

Molitva roditelja za djecu

Milosrdni Isuse, ja Ti predajem svoju djecu, nitko drugi ne može shvatiti moju bol i tjeskobe i dati mi bolju pomoć.

Nastavnica sam informatike u osnovnoj školi. 4.12.2012. mi se najavila prosvjetna inspektorica u školu. 6.12.2012. je došla prosvjetna inspektorica u školu zbog anonimne prijave protiv mene.

Danas možemo susresti različite slike Milosrdnog Isusa.

Tri sata poslijepodne čas je Isusove smrti i preko sestre Faustine Isus je rekao da želi da svaki dan u 15 sati poslijepodne zastanemo, makar i nakratko, te da častimo njegovo milosrđe i razmatramo o njegovoj muci i ako možemo izmolimo ovu kratku molitvu:

Molitva Milosrdnom Isusu u vrijeme njegove smrti (15 sati).

Na današnji dan 22. veljače 1931. sjećamo se prvog ukazanja Isusa Krista svetoj Faustini koji je izrazio svoju želju da se naslika Njegova slika te da ispod nje budu napisane riječi: Isuse, uzdam se u Tebe.

Danas , 22. veljače - je dan kada se sjećamo Velike objave Milosrdnog Isusa sv. Faustini.
O njoj sv. Faustina u svom Dnevniku piše: "Uvečer, u ćeliji, ugledala sam Isusa, Gospodina, u bijeloj haljini. Jedna ruka bila je uzdignuta na blagoslov, a druga je doticala haljinu na grudima.

Htjela bih posvjedočiti o svome susretu s Gospodinom Isusom, odnosno o svome obraćenju.

Molitva za zdravlje po Milosrdnom Isusu

Objavljeno u Molitve | 21.4.2022.

Isuse, predajem ti svoje brige

Milosrdni Isuse, Vječna Istino,ojačaj moje slabe snage.

Milosrdni Isuse, molim Te daj mi:

U nedjelju, 7. travnja 2019. slika „Milosrdni Isus“ stigla je na svome „hodočašću“ po župama Banjolučke biskupije u drevnu župu Jajce.

U nedjelju, 24. ožujka 2019. slika „Milosrdni Isus“ stigla je u drevnu župu Bihać, kao sedamnaestu po redu od kako je započela svoje hodočašće po župama banjolučke biskupije. U župnu crkvu sv. Antuna Padovanskog slika je uz pjevanje unesena u svečanoj procesiji praćena biskupom, svećenicima, redovnicima i okupljenim župljanima.

Zagrebački bogoslovi ovoga došašća predvode molitvu krunice Božjemu milosrđu u zagrebačkoj katedrali, svakoga dana u 15 sati od 3. do 24. prosinca. Dođi i ti!

Stranica 1 od 2