Sadržaj s oznakom: Mons Luigi Pezzuto

Sveti Otac Franjo prihvatio je odreknuće od službe apostolskog nuncija u Bosni Hercegovini i Crnoj Gori mons. Luigija Pezzuta koje je, zbog navršene dobne granice, podnio mons. Pezzuto, naslovni nadbiskup Torre di Proconsolare, izvijestila je u utorak, 31. kolovoza 2021. Apostolska nuncijatura u Bosni i Hercegovini.

JUTARNJI PROGRAM: Fra Goran Azinović: Gospa treba ratnike ljubavi

Petog dana 32. Mladifesta u Međugorju središnje večernje misno slavlje predvodio je apostolski nuncij u BiH nadbiskup Luigi Pezzuto, prenosi Radiopostaja MIR Međugorje.

Nakon molitvenog maratona u kojem se večeras (15. svibnja 2021.) molilo iz Međugorja, a koje je organiziralo Papinsko vijeće za promicanje nove evangelizacije i u kojem se kroz cijeli mjesec svibanja iz 30 svetišta i mjesta molitve iz cijelog svijeta moli krunica za prestanak pandemije, u međugorskoj crkvi sv. Jakova misno slavlje predvodio je apostolski nuncij u BiH nadbiskup Luigi Pezzuto u koncelebraciji s provincijalom Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenkom Štekom, međugorskim župnikom fra Marinkom Šakotom i još 17 svećenika, prenosi Radiopostaja MIR Međugorje.

Apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini mons. Luigi Pezzuto i ministar sigurnosti BiH gospodin Selmo Cikotić, u ponedjeljak 5. listopada 2020. svečano su otvorili Službu socijalne animacije za migrante koji borave u kampu „Ušivak“ u Hadžićima pokraj Sarajeva za koju je papa Franjo donirao novce. 

Nakon pozdravljanja sa zastavama svih onih država koje su ranijih godina bile na Mladifestu, a ove godine zbog pandemije mladi iz tih država nisu mogli doći otvoren je 31. Međunarodni molitveni festival mladih. Pročitana je poruka koju je mladima u uputio papa Franjo, a svečano misno slavlje potom je predslavio apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini nadbiskup Luigi Pezzuto. Njegovu propovijed prenosimo u cijelosti:

Večernji molitveni program na svetkovinu Duhova – blagdan rođenja Crkve započeo je u crkvi sv. Jakova U Međugorju.

U emisiji Međugorske minute koja se emitira na Radiopostaji MIR Međugorje gostovali su nadbiskup mons. Henryk Hoser, apostolski vizitator za župu Međugorje, te nadbiskup mons. Luigi Pezzuto, apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini.

2. dan Mladifesta, petak – 2. kolovoza 2019.

Apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini nadbiskup Luigi Pezzuto u Međugorju je u subotu (18. svibnja) krizmao 57 mladih Međugorčana.

Jučer je bila Cvjetnica – nedjelja muke Gospodnje koja nas uvodi u Veliki tjedan, pripremu za najveći kršćanski blagdan, Uskrs.

Danas je Cvjetnica – nedjelja muke Gospodnje koja nas uvodi u Veliki tjedan, pripremu za najveći kršćanski blagdan, Uskrs.

U 2019. godinu tisuće hodočasnika u Međugorju je ušlo slaveći Euharistiju, kojoj je prethodilo molitveno bdijenje u crkvi sv. Jakova.

U Međugorju će kroz božićne i novogodišnje dane boraviti nuncij Luigi Pezzuto kao i nadbiskup Henryk Hoser te mnogi hodočasnici iz cijeloga svijeta.

 

Svečanu svetu misu je predslavio i propovijedao mons. Luigi Pezzuto, apostolski nuncij u BiH, uz koncelebraciju 472 svećenika. Svetu misu je započeo pozdravom i riječima dobrodošlice, a homiliju upućenu mladima iz cijeloga svijeta okupljenima na ovogodišnjem Mladifestu donosimo u nastavku: