Sadržaj s oznakom: Nadbiskup Želimir Puljić

Papa Franjo prihvatio je 14. siječnja 2023. odreknuće od pastoralnog upravljanja Zadarskom nadbiskupijom mons. Želimira Puljića, priopćila je u podne Apostolska nuncijatura u Republici Hrvatskoj. Životopis umirovljenoga zadarskog nadbiskupa mons. Puljića donosimo s mrežne stranice Zadarske nadbiskupije.

U emisiji „Argumenti“ Hrvatskoga katoličkog radija u ponedjeljak 19. listopada gostovali su zadarski nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije Želimir Puljić, svećenik Riječke nadbiskupije dr. med. Đulijano Trdić i psihijatar dr. sc. Miro Jakovljević. Razgovarali su o odnosu medicine i vjere u vrijeme koronavirusa.

Pismo koje su hrvatski biskupi nedavno napisali srpskom patrijarhu Irineju, hrvatski episkopat istovremeno je poslao i papi Franji, rekao je zadarski nadbiskup Želimir Puljić, predsjednik HBK, u osvrtu na komentar pape Franje o Stepinčevoj kanonizaciji s povratka njegova pohoda Bugarskoj i Sjevernoj Makedoniji.

Katolički list za politiku, društvo i kulturu Die Tagespost objavio je razgovor s predsjednikom Hrvatske biskupske konferencije, nadbiskupom Želimirom Puljićem, piše IKA, koja donosi intervju u cjelosti.

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić, predsjednik HBK, u razgovoru za HKR govorio je 1. ožujka o nedavnom „susretu bez presedana“ – „Zaštita maloljetnika u Crkvi“.

Predsjednik HBK, zadarski nadbiskup Želimir Puljić, na početku pohoda 'Ad limina apostolorum' u ponedjeljak 12. studenoga, na susretu s papom Franjom obratio se Svetom Ocu prigodnim govorom uime svih hrvatskih biskupa.

RAZGOVOR S PREDSJEDNIKOM HBK, mons. ŽELIMIROM PULJIĆEM, POVODOM POHODA 'AD LIMINA'

Ja sam član Crkve, ja sam biskup u Crkvi i strašno se stidim zbog toga i prezirem sve one koji su to činili ... 

Predsjednik HBK, zadarski nadbsikup mons. Želimir Puljić, u četvrtak 12. srpnja uputio je čestitku igračima Hrvatske nogometne reprezentacije i izborniku Zlatku Daliću.

Središnja komemoracija u povodu 73. godišnjice Bleiburške tragedije i Križnog puta održat će se u subotu, 12. svibnja 2018., na Bleiburškom polju u Austriji.

Hrvatski biskupi ne mogu prihvatiti Istanbulsku konvenciju jer je ona jedno u nizu zastranjenja s kojima se Crkva susretala tijekom povijesti, izjavio je je u utorak u Zagrebu predsjednik HBK zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Priopćenje uz razgovor na HKR-u od 4. travnja 2018. o štetnosti ratifikacije Istanbulske konvencije

Predsjednik HBK, zadarski nadbiskup Želimir Puljić, u razgovoru za emisiju 'Znakovi vremena' Hrvatskog katoličkog radija emitiranoj u srijedu 4. travnja, komentirao je crkvene i društvene okolnosti koje se odvijaju u svezi Istanbulske konvencije u Hrvatskoj.

Tko će u Saboru podići ruku za Istanbulsku konvenciju, ima li interpretativna izjava pravnu težinu, koliko će primjena konvencije stajati državnu blagajnu i hoće li zaštititi žene od nasilja, bila su pitanja na koja su odgovore pokušali dati gosti večerašnjeg Otvorenog (od kojih je u studiju 3 ZA ratificiranje, a 1 PROTIV)

Kada se Istanbulska konvencija "očisti" od spornih odrednica koje impliciraju rodnu ideologiju Crkva će poduprijeti njenu ratifikaciju, no nedvojbeno je kako bez obzira na proceduru treba osigurati punu zaštitu ugroženih u bilo kojoj vrsti obiteljskog nasilja, kazao je u srijedu u Sarajevu predsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK) zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Stranica 1 od 2