Želite li se pokloniti žrtvama Bleiburga? Evo kako to možete učiniti, a da ne idete vlastitim prijevozom

Središnja komemoracija u povodu 73. godišnjice Bleiburške tragedije i Križnog puta održat će se u subotu, 12. svibnja 2018., na Bleiburškom polju u Austriji.

Organizator komemoracije je Počasni bleiburški vod, a suorganizatori komemoracije u liturgijskom dijelu su Ravnateljstvo dušebrižništva za Hrvate u inozemstvu i Hrvatska katolička misija u Klagenfurtu.

Pokrovitelj komemoracije je Hrvatski sabor, a supokrovitelj Hrvatski narodni sabor Bosne i Hercegovine. Podržite misiju i rad portala Medjugorje-info

Komemoracija će se održati prema uobičajenome programu, javljaju organizatori.

Započet će molitvom u 11.00 sati na groblju u Unter-Loibachu, potom se nastaviti procesijom prema Bleiburškom polju, gdje će se, od 12.00 sati, uz izravan prijenos Hrvatske radiotelevizije, odvijati službeni dio komemoracije (sveta misa, dova i pozdravni govori uime pokrovitelja, supokrovitelja i organizatora).

Misno slavlje predvodit će zadarski nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije msgr. dr. Želimir Puljić.

Počasni bleiburški vod i ove godine organizira besplatni prijevoz za hodočasnike iz Zagreba u Bleiburg. Autobusi će polaziti ujutro, 12. svibnja 2018., od 5.00 do 6.00 sati s autobusnog kolodvora u Zagrebu.

Napominju kako je za ostale općine, gradove, županije zadužena njihova lokalna samouprava jer, kako su poručili, nisu u financijskoj mogućnosti pokriti sva područja. Što se tiče Zagreba, nisu potrebne ranije prijave, dovoljno je doći u subotu između 5 i 6 sati ujutro na Autobusni kolodvor Zagreb.