Sadržaj s oznakom: pater Marko Glogović

Pater Marko Glogović, utemeljitelj i promicatelj apostolata nerođenih u Hrvatskoj, pridružio se Udruzi 'Hrvatska za Život' u promociji nove jesenske molitvene kampanje '40 dana za život'.

U ciklusu obnova prve nedjelje u mjesecu, u župnoj crkvi Presvetoga Trojstva u Ludbregu, u nedjelju 6. kolovoza 2023. održana je sedma duhovna obnova koju je predvodio o. Marko Kornelije Glogović, OSPPE.

Koliko god nešto na prvi pogled izgleda dobro i bezazleno, ipak može imati nesagledivo loše posljedice.

Pater Marko Glogović, utemeljitelj i duhovnik udruge “Betlehem”, prisustvovao je nedavno molitvenoj inicijativi “40 dana za život” u Đakovu.

Kad tu i tamo melankolično razmišljam o mjestima u kojima se osjećam najsretnije i nekako drugačije i bolje, osim rodnog sela moje bosanske rahat-lokum-matere, naše podrumske samostanske kapelice i još jednog posebnog mjesta kojega neću odati niti sv. Inkviziciji na mukama, na srce mi prvo pada, svima nam poznato, Međugorje.

Prenosimo vam tekst patera Marka Glogovića koji na simpatičan način progovara o temi koja ne muči samo Vašeg župnika već I svakog savjesnog svećenika koji barem malo drži do dostojanstva hrama Božjeg I do svete misne žrtve. Kao obrazac neprimjerena odijevanja pater Marko uzima Krizmu. Jasno je kako Krizma nije jedini trenutak u kojem bismo mogli primjeniti njegove riječi. Uživajte!

Četvrtak, 3. ožujka 2022.

TRIBINA NA HUMCU

U 19:30 u novoj crkvi sv. Ante Padovanskog na Humcu održati će se još jedna tribina na Humcu pod nazivom "BIRAJ ŽIVOT, BIRAJ BLAGOSLOV!"

Na današnji osmi dan naših ‘Dana za život’ donosimo telefonski intervju sa najpoznatijim hrvatskim prolife aktivistom, pater Markom Glogovićem.

Jučerašnju vijest da Ministarstvo zdravstva sastavlja Pravilnik za ukop “fetusa”, tj. nerođene djece, za Prolife.hr komentirao je najpoznatiji hrvatski pavlin Marko K. Glogović, utemeljitelj i duhovnik udruge “Betlehem” s kojom već dugo godina radi na apostolatu nerođenih, zalažući se za pravo na život svakog začetog djeteta.

Pater Marko Glogović vodio je duhovnu obnovu u Hrvatskoj katoličkoj misiji Berlin.

Objavljeno u Kolumne | 25.2.2017.

Svetinja i sve tinja, dok tinja

Zašto dijete od 6 godina s takvom lakoćom psuje dragog Isusa na križu?

Pater Marko Glogović u emisiji Credo koja se emitira na Radiopostaji MIR Međuorje je nastavio govoriti o petoj Božijoj zapovijedi.

Pater Glogović blagoslovio 'Kuću života sv. Josipa' u Kaštel Novome.U ovoj kući će biti smještene trudnice i majke koje su u kriznim situacijama

U subotu, 15.listopada u emisiji Credo koja se emitira na Radiopostaji MIR Međugorje, a govorilo se o 5. Božjoj zapovijedi- ''Ne ubij'.

Pisac, pjesnik, pro-life aktivist, svećenik, redovnik, ljubitelj ćevapa, sevdalinki, planina, romana Francine Rivers, popularni Pampers-pater ili kako ga još često nazivaju Šaptač bebama...

Prije svega osjećamo potrebu da se zahvalimo Gospodinu koji nas je vodio k ostvarenju našeg cilja - zakup grobnice za naše najmanje, za djecu koja su umrla pod srcima svojih majki, kao i svima Vama koji ste pomogli novčanim prilogom ili volontiranjem. Svanuo je i taj dan, Grad Zagreb ima grobnicu za „Najmanje među nama"!

Stranica 1 od 2