Sadržaj s oznakom: Predbračna čistoća

Posvjedočila bih vam što su Bog i Djevica Marija činili u mome životu.

Pere i Katarina Eranović na Mladifestu u Sisku progovorili su o svojoj prebračnoj čistoći i svim poteškoćama s kojima su se suočili prije braka.

Mnogi danas brane pravo na spolne odnose prije braka barem ondje gdje čvrsta spremnost na vjenčanje i, u nekom smislu, već postojeće bračna privrženost tih osoba zahtijeva to dopunjenje, koje oni smatraju naravnim, pogotovo ako je vjenčanje nemoguće zbog vanjskih prilika ili ako se takva bliskost čini neminovnom radi očuvanja ljubavi.

Ne, mi, nažalost, nismo živjeli predbračnu čistoću.

Zašto?

U Matejevom evanđelju Isus u tzv. Propovijedi na gori govori o blaženstvima među kojima se ističe I sljedeći citat: “Blago čistima srcem, oni će Boga gledati.” (Mt 5,8).

O ovoj temi se, na žalost govori premalo: kao da je to tabu tema o kojoj se u Crkvi ne smije pričati – ili radi stidljivosti, ili radi neke «pobožnosti».

"Dečki, bacajte dobre komentare po vjerskim stranicama. Pali!", poruka je jednog našeg čitatelja koji nam je poslao ovo predivno i nevjerovatno svjedočanstvo brojnih izmoljenih milosti po zagovoru sv. Josipa.

Znate koja su mi najdraža svjedočanstva? Ona koja počinju s ”dolazim iz katoličke obitelji”.

1). Poljupci za vrijeme hodanja toliko uzbuđuju mladiće da oni redovito imaju problema s čistoćom.

Potrebno je ući u srca mladih ljudi koji postavljaju tolika pitanja o hodanju i braku da bi im se znao dati ispravan odgovor.

Na naš mail pristiglo je još jedno svjedočanstvo ljubavi vjere po Gospinom zagovoru.

Fra Mario Knezović u svojoj radijskoj emisiji „Agape“ od petka 12. ožujka progovorio je o jednoj „škakljivoj“ društvenoj temi, a to je spolni život mladih, predbračna čistoća, iskrena ljubav te vjernost u spolnom životu u braku.

Zašto je zajednički život prije braka problem za jednog katolika?

„Božji naum o ljubavi, braku i obitelji“ tema je jednomjesečnih duhovnih susreta koji su se počeli održavati u župi sv. Ante Padovanskoga u Zadru kao duhovna obnova za djevojke i mladiće koji još nisu ostvarili bračni status, a to žele te su u molitvi za svoga supružnika.

Uskoro započinje nova kampanja Inicijative 40 dana za život koja će trajati od 27. rujna, do 5. studenog. To će biti najveća kampanja što na svjetskoj razini (375 gradova), što na hrvatskoj razini (27 gradova!). Novi grad koji se uključio u jesensku kampanju je Makarska.

Ovom pričom želim svakome tko ovo čita pokazati da nikada ne treba odustati od onoga što želite i kada dođu kušnje i kada mislimo da nema nade za nas, kada nas svlada umor zbog neuslišane molitve, Isus je tu zajedno sa svojom Majkom i On nas sluša, sve što treba je posve Mu se prepustiti.

Stranica 1 od 2