Sadržaj s oznakom: Priče iz života

"Vratio sam se iz Međugorja shvaćajući da se više nikada ne mogu vratiti medicini koju sam prakticirao. Naša me Majka uputila da budem najbolji liječnik koji mogu biti, da svakodnevno vidim siromašne i da slijedim nauk Crkve njezina Sina", svjedoči John Bruchalski, 62-godišnji suprug, otac i ginekolog.

U listopadu 2022. Ignatius Press objavio je njegove memoare, koji bilježe ono što Bruchalski naziva svojim “milostivim putem do obraćenja”. Knjiga nosi naslov Two Patients: My Conversion from Abortion to Life-Affirming Medicine (Dva pacijenta: moj prelazak s pobačaja na medicinu koja potvrđuje život), piše Aleteia.

Mateu i Ivanu, koji će 26. siječnja proslaviti 12. rođendan, transplantirana su srca krajem prošle godine. Točnije, 15. 10. i 8. 12.

Deset minuta stariji Mateo i Ivano aktivno su se bavili sportom, u Lipiku su trenirali nogomet i tenis i svaki slobodni trenutak provodili u igri u prostranom dvorištu i na okolnim livadama. U 11 godina svojih života nikada nisu imali nekih ozbiljnijih zdravstvenih problema, a ni u obiteljima nemaju genetskih, srčanih oboljenja, piše Moj portal.

Ova mlada djevojka hrabro je prihvatila majčinstvo.

Dok je uvelo jesensko lišće naglo padalo sa stabala po čikaškim parkovima i uz ulice i aleje, ugasio se nečujno jedan plodan, koristan i svetački život. Zauvijek je zaklopio oči zaslužni hrvatski franjevac, skromni sin poniznog sv. Franje, uzorni svećenik i žarki hrvatski rodoljub – dr. fra Oton Knezović, piše dijaspora.hr.

Gesta je bila jednostavna, ali suosjećajna i vrlo pro-life.

Učitelji često rade mnogo više od onoga što se od njih traži, jer su zaista predani učenju svojih učenika i žele bolju budućnost za njih, piše Aleteia.

„Zašto?“ Ova je riječ možda jedna od najvećih prepreka u vjeri. Nakon što je stravična nesreća, koja je zadesila mladog sina roditelja Stacy i Billa Halstead, po imenu Tripp, zauvijek promijenila život ove porodice, navedeno pitanje moglo ih je vrlo lako obeshrabriti, piše kd1nfo.net.

Ali umjesto toga, ova predivna porodica pronašla je snagu u molitvi, vjeri i, što je najvažnije, u Bogu. I upravo ta odluka je nadahnujuća za više od milion ljudi koji prate njihovu priču na Facebooku!

U početku joj je neka od žena iz sela priskakala u pomoć kod poroda, a kasnije je sve sama. Zaključa se u špajzu, porodi se, prereže pupčanu vrpcu i izađe s bratom ili sestrom, ispričala je najstarija Evina kćer.

Ovo je predivna priča o bratskoj ljubavi, priča koja nas uči prihvaćati druge onakvima kakvi jesu, cijeneći njihovu autentičnost i prekrasnu jedinstvenost. Priča je to o Willu i Henryju Joeu Claussenu.

Pobjeda na izboru ljepote i misionari maju mnogo više zajedničkog nego što biste očekivali!

Mladi par vjenčao se u bolnici dok se mladoženja liječio od raka, a pravo čudo dogodilo se nekoliko mjeseci kasnije.

Kad se molila da nađe kreativan posao koji bi mogla raditi od kuće, Bog ju je poveo putem koji nije mogla zamisliti.

Brači par Ana i Jozo Jelinić iz župe Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu proslavili su 3. rujna svoj veliki jubilej - 65 godina braka.

Dječak je vrlo ravnodušno rekao „Moj tata je umro“! Bila sam zapanjena i moj um je počeo grozničavo tražiti riječi odgovora.

Aktivist prava na život Walter B. Hoye II., s diplomom iz sociologije i poslovne administracije, osnivač je i predsjednik zaklade »Issues4Life«, glavni je član Nacionalne koalicije za život Afroamerikanaca, član je odbora »The Morning Center« koji je osnovan za pružanje besplatne cjelovite usluge rodiljne skrbi za žene u urbanim i nedovoljno razvijenim područjima i član je Savjetničkoga odbora Instituta za jednaka prava.

Rhoda Wise iz Ohia bila je vidjelica sa stigmatama koja je iscijelila Majku Angelicu u svojoj „čudesnoj kući“ te je mnoge inspirirala da se zarede.

Mali Hrvoje i njegova družina dočekivali su brod “Lastovo” na rivi u Olibu dva puta dnevno. Kada bi na punti Oliba “izronila” bijela prova “Lastova”, izlazili bi iz mora, pa mokri, bosi, na romobilu ili biciklu, hitali na rivu dočekati prijatelja. Onda je uslijedio poziv da dođu na zapovjedni most, što je družinu ostavilo bez daha…

Stranica 1 od 11