Sadržaj s oznakom: Španjolska

Jeste li znali da je prvo ukazanje Blažene Djevice Marije bilo zapravo slučaj bilokacije? To se zbilo za vrijeme kad je Blažena Djevica još uvijek bila na zemlji, prije njezina uznesenja na nebo 40. godine

Na ovo će nam pitanje odgovoriti fra Fortea, egzorcist koji je vodio „Slučaj Marta“ – jedan od najtežih slučaja opsjednuća u Španjolskoj.

Emilio Esteban-Hanza, predsjednik organizacije Krunice za mlade u Španjolskoj, rekao je da je svrha procesije bila 'javno očitovanje vjere' u sve više sekulariziranoj kulturi.

Hodočasnici iz Španjolske zadnjih mjeseci su jedni od najbrojnijih hodočasnika u Međugorju. I ovih dana početka rujna (30. 08. – 6. 09.) u Međugorju boravi poveća grupa hodočasnika koja dolazi iz različitih gradova Španjolske, sa čak 4 svećenika. Dolaze iz Alikantea, Vadahona, Cordobe i Madrida, a svi su se spojili preko zajedničke turističke agencije. Sveukupno ih je oko 70 osoba.

Zadnjih dana mjeseca kolovoza u

Međugorju su, uz Poljske hodočasnike, sve prisutniji i hodočasnici iz Španjolske.

Ángel Cuartas Cristóbal i petorica drugih sjemeništaraca ubijeni su iz mržnje prema vjeri 1934. godine, dok su još trojica sjemeništaraca podnijela mučeništvo nekoliko godina kasnije, tijekom Španjolskog građanskog rata.

To je treći pokušaj neuspjelog restauriranja koji se dogodio u Španjolskoj tijekom protekle dvije godine ...

Davno su prošla vremena od kada se Španjolska mogla otvoreno nazvati “katoličkom” zemljom, a ta se promjena najviše očitovala prošle subote kada je čelnik španjolske Socijalističke radničke stranke Pedro Sánchez položio zakletvu i postao Premijer, i to bez Biblije i raspela na stolu, postavši prvi koji je u Španjolskoj modernoj povijesti to učinio.

Španjolska misionarka Victoria de la Cruz Garcia umrla je u Tokiju u 111. godini života, objavila je agencija CNA, prenosi IKA

U jaslicama su Isus, Marija i Josip, a izgradili su ih umjetnici iz devet zemalja s više od 2000 tona pijeska.

Dana 30. srpnja, toplinski val u Španjolskoj izazvao je požar koji je uništio unutrašnjost vojne baze u El Goloso, koji se nalazi sjeverno od glavnog grada.