Ima li vrag veću moć noću ili u određeno doba godine?

Na ovo će nam pitanje odgovoriti fra Fortea, egzorcist koji je vodio „Slučaj Marta“ – jedan od najtežih slučaja opsjednuća u Španjolskoj.

Fra Fortea je svećenik u Španjolskoj i član Vijeća Egzorcista. Upravo je fra Fortea vodio zloglasni „Slučaj Marta“, jedan od najtežih slučaja opsjednuća u Španjolskoj.

Pogledajte i video slučaja koji je odjeknuo zemljom:

„Moć koju vrag ima nad nama ovisi samo o Božjem dopuštenju i o našoj slabosti. Bog može 'zabraniti' da se nekoga dovede u iskušenje koje ta osoba ne može podnijeti. S druge strane, što je osoba slabija to iskušenje ima veću moć nad njom. Ovi odgovori jasno naglašavaju da su doba dana, datum i mjesto u potpunosti nevažni.

Oni samo predstavljaju ambijent iskušenja. Istina je da je noću teže jer smo umorni i nismo zaokupljeni našim dnevnim brigama. Naše slobodno vrijeme nam također pomaže da činimo dobro, da se posvetimo molitvi, humanitarnom radu ili pak da činimo loše, prepustimo se požudama, obiteljskim svađama, kocki i piću.

Ova ideja se može činiti jednostavnom, ali iskustvo pokazuje da jednostavne ideje djeluju!“ Fra José Fortea ovdje potvrđuje kako doba dana ne određuje koliko će demonska sila djelovati na nas.

Neke osobe su u prošlosti, zbog netočnih ili iskrivljenih informacija, rekle da svećenici nisu mogli noću održavati molitvu oslobođenja jer bi moglo biti ˝opasno˝, jer je vrag snažniji noću… Sam fra José Fortea je potvrdio da je doba dana nevažno. U razgovoru s fra Duarteom Larom dobili smo isti odgovor kao i s fra Forteom. Iskustva ove dvojice egzorcista vrijedna su lekcija vjernicima diljem svijeta.

Preveo: medjugorje-info.com/Aletetia.org