Sadržaj s oznakom: Sprovod

Danas će u Posušju biti pokopano dvoje mladih preminulih u tragediji tijekom novogodišnje noći.

Sprovodni obredi za tragično preminule mlade iz Posušja započinju sutra u 12 sati. Na gradskom groblju Martića križ u Posušju u 12 sati bit će održan sprovod Mirele Rezo, a u 14 sati Stjepana Jukića.

U utorak 1. prosinca 2020., u Međugorju je preminuo fra Viktor Kosir, član Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja Blažene Djevice Marije. Fra Viktor je preminuo u 83. godini života, 64. godini redovništva i 56. godini svećeništva.

Svećenik Ljubo Vuković izrekao je svoj stav na Radio Sljemenu te ga objavio na svom Facebook profilu.

Pred jednom sam činjenicom već dugo dirnuta, javila se opet u danima spomena pokojnika i pohoda počivalištima preminulih.

Stotine se ožalošćenih okupilo ovaj ponedjeljak u Liverpoolu na posljednjem ispraćaju Alfieju Evansu, britanskom 23 -mjesečnom dječaku čiji su se roditelji borili u neuspješnoj pravnoj bitci za produženje životne potpore.

Svakodnevno se u dnevnom tisku objavljuju obavijesti o smrti različitih osoba koji su preminuli a u čijim su osmrtnicama redovito navedeni članovi  obitelji koji za svojim pokojnikom „tuguju“, koji su „ožalošćeni“, ili „ostaju u tuzi“ , ili će ga se „vječno sjećati“ …

Euharistijsko slavlje održano je u crkvi Krista Kralja na Mirogoju, na sprovodu svećenika Tomislava Ivančića, kojega je Gospodin pozvao k sebi u jutarnjim satima, 17. veljače 2017. godine, u 79. godini života i 51. godini svećeničke službe.