Sadržaj s oznakom: Sveti Nikola biskup

Objavljeno u Molitve | 6.12.2023.

Molitva djece svetom Nikoli

Dođi, dođi Niko Sveti
Dođi k nama sada.

U blizini roditeljske kuće sv. Nikole, živio je čovjek, nekad bogat, ali izgubio je carsku službu i sav imetak.

Objavljeno u Molitve | 6.12.2023.

Molitva svetom Nikoli

Hvaljeni i slavni patrijarše, veliki čudotvorče, sveče Kristov, oče Nikola, čovječe Božji i vjerni slugo, čovječe ljubavi, odabrana posudo, snažni stupe Crkve, veliko svjetlo, zvijezdo koja obasjava i rasvjetljuje cijeli svijet, ti si pravednik koji si procvjetao kao palma, zasađen u vrtovima Božjim, a životom u Myri zamirisao si poput smirne, u milosti Božjoj.

Na pozornicu dolazi skupina djece. Šute, često gledaju na sat i uzdišu. Nakon nekog vremena svi upadljivo gledaju prema ulazu. Vidi se da nekog čekaju. Napokon Josip prekida šutnju...

Početkom 19. stoljeća lik svetog Nikole u američkoj svjetovnoj ikonografiji zamjenjen je bucmastim debelim, sjedobradim čovječuljkom u crvenom odjelu, čije saonice vuku sobovi ili psi.

Bože, Oče naš, molimo te da po zagovoru sv. Nikole trajno čuvaš, štitiš i pomažeš našu djecu da odrastaju sigurni u ljubavi.

Iako se o životu Svetog Nikole ne zna mnogo, bezbroj je lijepih priča o omiljenom zaštitniku i jednom od najpopularnijih svetaca na svijetu. Na mrežnim stranicama Miss Mama izdvojili su neke od najzanimljivijih koje ove godine možeš ispričati svom djetetu

Dirljivo pismo jednog nepoznatog dječaka svetom Nikoli proširilo se društvenim mrežama. One koji su da pročitali nije ostavilo ravnodušnima, dapače, mnoge je rasplakalo.

Četvrtak, 6. prosinac 2018. Sv. Nikola ni ove godine nije zaboravio posjetiti djecu u Vrtiću sv. Mala Terezija u Majčinom selu.

Objavljeno u Svetac dana | 6.12.2018.

Sveti Nikola biskup

Iako se o njemu povijesno zna tek da je rođen oko 270. u Maloj Aziji i da je umro oko 350. godine u gradu Miri kao tamošnji biskup, sveti je Nikola biskup ušao u sam vrh svetačke "ljestvice popularnosti".

"Ovoj kapeli ne može ništa ni potres ni vatra ni tuča, jer se u njoj odmara sveti Nikola..."