Sadržaj s oznakom: Umjetnost

Prekriveni Krist (Cristo Velato) stoljećima nakon stvaranja promatračima oduzima dah, jedna je od najnevjerojatnijih skulptura na svijetu ima i zanimljivu priču.

Objavljeno u Zanimljivosti | 19.8.2021.

Kristov pustinjski park

U dolini Yucca u američkoj Kaliforniji postoji neobičan park ukupne površine oko 14 duluma. Riječ je o parku prepunom betonskih kipova Krista i likova iz njegova života, obojenih u bijelu. Neobično je kako ovi sablasni kipovi još i danas privlače velik broj turista.

Poznate broćanske umjetnice koje svojim instalacijama poput krunice na Podbrdu i oko crkve sv. Jakova ili ruže na Križevcu obično žele prenijeti slikom neku važnu poruku vjere za određeni trenutak povijesti, opet su svekoliki puk iznenadile jednom novom, umjetničkom instalacijom.

Doktori su majci rekli kako njen sin Shaurya sa Downovim sindromom ne će moći živjeti normalan život.

Krajem listopada Rimljane i brojne turiste koji borave u Vječnom gradu zatekao je još jedan prikaz "moderne umjetnosti" na pročeljima brojnih crkava, koji je za vjernike bio nadasve uznemirujući, pa čak i "svetogrdni"

Svake godine Milivoj Sedmak napravi snježnu skulpturu na svom imanju u mjestu Lukavcu, nadomak Velike Gorice.

Klarisa Mary Thomas, koja je više od 50 godina redovnica, provodi dane klečeći u molitvi – to nije ništa neobično jer njezina zajednica otkako je došla u Cleveland provodi trajno klanjanje.

Pronašli smo ga u jednom malom selu od svega 12 stanovnika. Živi s bakom i tatom, jer ih je majka prije 3 godine napustila.

Papa: Molimo za umjetnike našega vremena da svojom kreativnošću pomognu svima otkrivati ljepotu stvorenja

Nizozemac Johan Huibers dvadesetak je godina radio na velikom projektu - oživljenju biblijske arke, koju je u Svetom pismu izgradio Noa kako bi očuvao živote ljudi i životinja od velikog potopa.