Sadržaj s oznakom: Vijesti iz Hrvatske

Objavljeno u Hrvatska | 25.4.2024.

Što je muškarac bez krunice?

Inicijativa ‘Što je muškarac bez krunice?’ jest inicijativa koja potiče sve muškarce na molitvu krunice, a provodi se dvaput godišnje, u Gospinim mjesecima, svibnju i listopadu.

Nakon povijesnog spektakla na Maksimiru, Laudato TV organizira prvi ovakav cjelodnevni događaj koji će početi u 14 sati. Tijekom cijelog popodneva i večeri održavat će se duhovni program: molitva, prilika za ispovijed, nagovori duhovnika i slavljenje.

Tema emisije 'ARGUMENTI' na Hrvatskom Katoličkom radiju koju uređuje i vidi Tanja Maleš, u četvrtak 6. listopada 2022. imala je za temu: Međugorje, odnosno, hoće li teolozi priznati Međugorje kao odjek Evanđelja?

U osječkom Gradskom vrtu 1. listopada održan je jedan od najvećih koncerata duhovne glazbe do sada na našim prostorima, koji je više tisuća ljudi okupio u molitvi i slavljeničkoj atmosferi.

U srijedu, 28. rujna 2022., započinje jesenska kampanja inicijative „40 dana za život‟ koja će obuhvatiti 38 gradova i 40 mjesta bdijenja pred bolnicama i domovima zdravlja. Kampanja će trajati do 6. studenog 2022.

Objavljeno u Hrvatska | 20.7.2022.

Sve mogu u onom koji me jača

„Sve mogu u onom koji me jača‟ još jedna je inicijativa projekta „Muževni budite‟ kojom želimo obratiti pozornost svih muškaraca na to da nastave raditi na svojoj svetosti i tijekom ljeta.

Prošli se mjesec, 17. i 18. lipnja, u zagrebačkom hotelu „International” održala 3. konferencija katoličkih muškaraca „Budi muškarac”, koja se po prvi put održala uživo.

Prošlog tjedna, 17. i 18. lipnja, održana je 3. konferencija katoličkih muškaraca naziva „Budi muškarac” u zagrebačkom hotelu „International” pod geslom „Evo, činim nešto novo; već nastaje. Zar ne opažate?” (Iz 43, 19).

Koncerti će se održati u tri hrvatska grada: Osijeku, Splitu i Rijeci, rekao je Hržica za Hrvatsku katoličku mrežu.

Marijina legija iz Petrinje, u suradnji sa Sisačkom biskupijom i ove godine organizira, po uzoru na onaj u Međugorju, Mladifest u Hrvatskoj.

Objavljeno u Hrvatska | 14.6.2022.

Muškarci mole krunicu

U subotu, 18. lipnja, u 8.45 h održat će se molitva Gospine krunice ispred zagrebačke katedrale na koju pozivamo sve katoličke muškarce.

Vanessa Mioč je s pjesmom 'Vjerujem' pobijedila na Festivalu kršćanske glazbe u Poljskoj, svojevrsnoj Euroviziji duhovne glazbe. Andrej je višestruki dobitnik Porina.

U emisiji 'More milosrđa' govorili su o tome kako su dublje upoznali vjeru, kako ju danas žive kroz duhovnu glazbu i zašto je potrebno zajedništvo kršćana. U većem dijelu razgovora osvrtali su se na dojmove s maksimirskog koncerta koji se prošle subote održao pred 50 tisuća ljudi.

Hrvatki reprezentativac Mateo Kovačić uoči nogometne utakmice u Ligi nacija pridružio se ostalim poznatima koji su putem društvenih mreža Laudato TV-a pozvali posjetitelje na koncert 'Progledaj srcem'.

Udruga „Secretariado Rainha da Paz“ iz grada Belo Horizonte u Brazilu ima za cilj širenje međugorske poruke

U ponedjeljak, 11. travnja 2022. u O.Š. Lotršćak u Zagrebu, koja je inače katolička škola u kojoj odvojene programe i obrazovne sadržaje imaju dječaci od djevojčica kako bi ih se više prilagodilo temperamentu dječaka odnosno djevojčica, bila je u tijeku velika frizerska akcija.

Prilozi iz života Riječke nadbiskupije na Laudato TV-u

Stranica 1 od 2