Sadržaj s oznakom: Zagreb

Uoči Hoda za život, obitelj i Hrvatsku koji će biti održan u subotu 18. svibnja 2024. u Zagrebu i Vinkovcima, organizatori su u utorak 14. svibnja održali najavne konferencije za medije.

U vrijeme kada svjedočimo potresnim životnim sudbinama u jeku izbjegličke krize, pokazati ljudskost i pomoći drugima toliko je neizmjerno važno.

Tradicionalnoj molitvi krunice na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu prve subote u mjesecu prethodilo je jutros pjevanje hrvatske himne, a krunicu su danas predvodili hrvatski branitelji, javlja narod,hr.

3. lipnja, na prvu subotu u mjesecu, u Zagrebu se održava još jedna muška molitva krunice. Molitvu prosvjednici koji poručuju da muškarce na koljenima treba ukloniti s trgova, ometaju bubnjanjem i razglasom, javlja narod.hr.

Kamenita vrata su jedan od najslikanijih i najprepoznatljivijih motiva hrvatskog glavnog grada. Do njih je najlakše doći Radićevom (nekadašnjom Dugom) ulicom koja vodi od Trga bana Jelačića.

Objavljeno u Molitve | 31.5.2023.

Majci Božjoj Kamenitih vrata

Presveta Bogorodice!

Hod za život ove subote se održava u Zagrebu. Već osmu godinu, otkako je u glavnom gradu prvi puta održan nacionalni Hod za život, Hrvatska u svibnji i lipnju slavi život od začeća do prirodne smrti.

Na konferenciji za medije u srijedu 17. svibnja 2023. najavljen je Hod za život, obitelj i Hrvatsku koji će 20. svibnja biti održan osmi put u Zagrebu.

Građani koji se zalažu za temeljno ljudsko pravo – pravo na život za sve ljude, ove će godine hodati u 12 hrvatskih gradova. Od Varaždina na sjeveru, do Metkovića na jugu Hrvatske. Tisuće i tisuće građana svojim će sudjelovanjem u Hodu za život, obitelj i Hrvatsku slaviti život, iskazujući solidarnost sa nerođenim djetetom i svakim djetetom, njegovom majkom i ocem. Ove se godine Hod za život po prvi put održava u Kninu i Metkoviću, javlja narod.hr.

U utorak, 20. prosinca 2022., u večernjim satima, u franjevački samostan Hercegovačke provincije u Dubravi u Zagrebu stigla je ikona Kraljice Franjevačke obitelji. Blagoslov je predvodio fra Renato Galić, voditelj bogoslova.

Marijine sestre čudotvorne medaljice u Zagrebu (Srebrnjak 15) duhovno se pripremaju za svetkovinu Gospe čudotvorne medaljice.

Jedna je Zagrepčanka tijekom jučerašnjeg nevremena u Zagrebu priskočila u pomoć čovjeku kojega je voda zarobila u autu i nije mogao izaći, piše narod.hr.

Jak potres magnitude 5.5 prema Richteru pogodio je u nedjelju ujutro šire područje Zagreba.

Pod geslom “Zaštitimo najugroženiju manjinu u Hrvatskoj – nerođenu djecu!” u subotu je održan četvrti “Hod za život” kojim brojni građani, obitelji s djecom i mladi iskazuju podršku onima čiji se glas ne može čuti.

Ove se godine po prvi puta vijore zastave Hoda za život, obitelj i Hrvatsku na zagrebačkom Trgu Republike Hrvatske, ispred Hrvatskog narodnog kazališta i na Tomislavovom trgu.

Središnje euharistijsko slavlje u čast blaženog Alojzija Stepinca, na Blaženikov spomendan, u nedjelju 10. veljače u 19 sati u zagrebačkoj katedrali predvodit će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

Stranica 1 od 3