Sadržaj s oznakom: Zanimljivosti

Nakon "Najvećega dara" i "Marijine zemlje" u Mostaru će uskoro biti prikazan treći film španjolskoga katoličkog redatelja Juana Manuela Cotela. Radi se o filmu “Proslavimo blagdan u miru” koji je božićna glazbena komedija za cijelu obitelj.

Na društvenim mrežama se može pronaći video koji je nastao ovih dana prilikom ogromnih padavina u BiH, a na kojem se može vidjeti jedan zanimljiv događaj.

Vezano uz spomendan na svetu Ceciliju zanima nas uzrečica: "Tko pjeva dvostruko moli“.

Objavljeno u Zanimljivosti | 19.11.2022.

Znate li vi tko sam ja!?

Djelatnici na šalteru Zagrebačke zračne luke bi trebalo odati priznanje na duhovitom i inteligentnom odgovoru putniku koji je zrakoplovom trebao letjeti, u najboljem slučaju, u prostoru za prtljagu.

Vjerojatno ste zapazili na automobilima slike ribe. Time se želi naglasiti da je vlasnik automobila kršćanin. Događa se dakako da mnogi taj simbol koriste ne znajući točno značenje ovoga simbola.

Mnogim ljudima za uspješan početak dana treba šalica vruće kave. To što ovaj napitak dobiven od prženih zrna kave možemo piti i u Europi imamo zahvaliti jednomu papi.

J.R.R. Tolkien, autor knjige „Gospodar prstenova”, proživio je neka od najmračnijih razdoblja u ljudskoj povijesti: Prvi svjetski rat, pandemiju Španjolske gripe i Drugi svjetski rat

Bebe u maternici reagiraju na ono što konzumiraju njihove majke tako da naprave grimase kada okuse ili namirišu kelj, a smiješe se kad majka pojede mrkvu, ustanovili su znanstvenici s engleskog sveučilišta Durham uz pomoć 4D ultrazvučnih snimaka.

Priče o maslini se spominju u Bibliji,više od 1000 puta.Za maslinu se kaže i da je nikada okrunjena kraljica

Američka vjeroučiteljica Jean Piglet dala je zadatak učenicima osnovne škole da napišu pismo Bogu a zadatak su ozbiljno shvatila sudeći prema odgovorima.

Dana 6. listopada 1979. prvi je put u povijesti jedan Papa stupio nogom u Bijelu kuću. Tada je američki predsjednik Jimmy Carter dočekao Ivana Pavla II.

Još u drevnoj Kini liječnici su dobro znali da emocije imaju jak utjecaj na ljudski organizam.

Kad je žena trudna, stanice bebe putuju u krvotok majke, a zatim kruže natrag u bebu, to se naziva “fetalni mikrokimerizam”.

Stranica 1 od 16