Sadržaj s oznakom: Zanimljivosti

Vezano uz spomendan na svetu Ceciliju zanima nas uzrečica: "Tko pjeva dvostruko moli“.

U katoličanstvu se nekoliko planina smatra svetim, od kojih svaka ima svoj jedinstveni značaj, oslanjajući se na biblijske priče ili hagiografiju, piše Aleteia.

Bebe u maternici reagiraju na ono što konzumiraju njihove majke tako da naprave grimase kada okuse ili namirišu kelj, a smiješe se kad majka pojede mrkvu, ustanovili su znanstvenici s engleskog sveučilišta Durham uz pomoć 4D ultrazvučnih snimaka.

Priče o maslini se spominju u Bibliji,više od 1000 puta.Za maslinu se kaže i da je nikada okrunjena kraljica

Don Ivan Terze na susretu Hrvatskog nadzemlja otkrio je zanimljiv podatak. Poslušajte:

Carlo Acutis, katolički talijanski tinejdžer koji je umro 2006., proglašen je blaženim 10. listopada 2020. u Asizu u Italiji. Gejmer i računalni programer koji je volio nogomet i euharistiju, postao je poznat u cijelom svijetu, piše CNA.

Život,ljepota,prijateljstvo, te i mnoge druge stvari otkrili smo u ovoj čudesnoj priči koja je ipak namijenjena za odrasle. Čitajući je uvijek nanovo otkrivamo jednostavnost života i radost svakodnevne rutine. Život čine mali stvari, a vrijeme koje smo potrošili na njega čini ga bogatim, ono vrijeme kada je u nama kucalo srce djeteta. Možda bi je trebalo svako malo pročitati, razbuditi dijete u nama...i otkriti da je život više od preživljavanja.

Jedan od gorućih problema u svim mjestima, osobito u većim gradovima, je nedostatak mjesta za parkiranje automobila. Tu situaciju iskoristio je jedan talijanski župnik koji je otvorio vjerojatno najneobičniji parking koji se „plaća“ ni manje ni više nego molitvom.

Američka vjeroučiteljica Jean Piglet dala je zadatak učenicima osnovne škole da napišu pismo Bogu a zadatak su ozbiljno shvatila sudeći prema odgovorima.

Prema tradiciji, njemu (namjerno ili slučajno) dugujemo otkriće šampanjca.

„Stalno dobivamo mailove potaknute tom pjesmom, pjesma je donijela nadu ljudima u naizgled beznadnim situacijama. Među takvim situacijama posebno se ističu brakovi!“

Ain Karim je malo selo oko šest kilometara zapadno od Starog Grada Jeruzalema. U Gospodinovo vrijeme bio je to grad rezerviran za svećenike i Levite; njegova blizina Hramu omogućavala im je da lako do njega dođu da bi ispunjavali svoje svećeničke dužnosti kada na njih dođe red svakih šest mjeseci.

U nastavku ćete se iznenaditi odgovorom na pitanje tko je u Bibliji imao najviše djece. Ljudi su u Starom zavjetu imali više žena i priležnica.

Novo izvješće Instituta Charlotte Lozier otkriva da je ljudski fetus u 15. tjednu trudnoće daleko od onoga kako ga neki nazivaju "komad tkiva".

Među mnogim varijacijama legende o trojici braće Čehu, Lehu i Mehu, koji su prema predaji utemeljili Češku, Poljsku i nekadašnju Ruteniju, nama je najzanimljivija ona iz Hrvatskog zagorja.

Stranica 1 od 17