Sadržaj s oznakom: Znanost

Psi čak po mirisu mogu raspoznati o kakvom tumoru se radi, kažu na Harvardu. Na primjer, kemijski sastav mirisa koji se stvara kod raka prostate je drugačiji od, recimo, raka na plućima, donosi 24 sata.

Prikupila je 181 svjedočanstvo posljednjih riječi umirućih ljudi, sve kako bi otkrila što proživljavamo, što je i kakva je smrt

Sve veliko počinje s prvim korakom, makar bio vrlo malen.

Nerođeni osjećaju fizičku bol puno intenzivnije nego odrasle osobe jer nemaju razvijen povratni mehanizam za ublažavanje boli koji se počinje razvijati tek nakon rođenja. Udžbenici iz anestezije navode kako nerođene bebe osjećaju bol s 16 tjedana nakon začeća.

Glasoviti američki znanstvenik dr. N. J. Stowell, poznati prirodoznanstvenik i ateist obratio se kada je zajedno s nekolicinom kolegâ došao do čudesnoga otkrića. Evo njegova nevjerojatna svjedočanstva

Osobe koje umru ipak ostaju još neko vrijeme svjesne svega što se oko njih događa, napominju znanstvenici.

Znanstvenici su proizveli revolucionarne 3D snimke srca bebe u majčinoj utrobi. To bi otkriće moglo pomoći u liječenju beba s prirođenim srčanim manama.

HRVATSKI znanstvenici na čelu s prof. dr. sc. Bojanom Polićem otkrili su novi mehanizam kojim „prirodnoubilačke“ stanice obrambenog sustava razvijaju sposobnosti za uništavanje tumora i virusa uz pomoć procesa koji se naziva edukacija.

Francuska znanstvenica dr. Eléonore Cellard promatrala je aktualni katalog aukcijske kuće Christie's kad je naišla na staru, zubom vremena nagriženu stranicu Kur'ana. Ubrzo je shvatila kako to nije obični rukopis, već palimpsest – rukopis na papirusu ili pergamentu s kojega je izbrisan prvotni tekst i na njegovu mjestu napisan novi.

Crkva Svetog groba u Jeruzalemu kroz stoljeća je bila žrtva raznih nepogoda, što prirodnih, a što ratnih razaranja.

Disleksija, poteškoća u učenju koja utječe na vještine čitanja, pisanja i slovkanja, proširenija je nego što biste mislili. Oko 5-10 posto svjetske populacije boluje od disleksije a, usprkos učestalosti, njen uzrok i dalje nije sasvim jasan.

Iz godine u godinu sve više oboljelih, a bez obzira gdje se nalazili u svijetu pomoć stiže iz Hrvatske. Čak i prije simptoma, Hrvatica Sanja Josef Golubić zna kako otkriti Alzhaimera.

Ostaci bazilike stare 1600 godina pronađeni su na mjestu Prvog nicejskog sabora, na dnu jezera smještenog na sjeverozapadu Turske.

Od uništenja Jeruzalema od strane Babilonaca do apostola: Sveto pismo nije neutemeljen mit

Zapanjujući rezultati istraživanja: Molitva iscjeljuje ljudski mozak

Mnogi smatraju da se znanost i religija međusobno isključuju, no kada zaista sagledamo sve aspekte znanosti, posvuda postoje nepobitni dokazi o Božjem postojanju.

Stranica 1 od 2