Fra Petar Ljubičić: Pravo pitanje u pravi trenutak

Neki stariji američki farmer posjetio je svoga sina koji je postao senator u Washingtonu.

Bio je gorljivi katolik. Nikada nije propuštao priliku da govori o Bogu i vjeri. Tako je jednom prigodom u susretu s ambasadorom Belgije, kojega mu je predstavio njegov sin, postavio neočekivano pitanje: „Gospodine, jeste li vi katolik?“ U neprilici, sin je vješto skrenuo razgovor kako bi oslobodio ambasadora da ne mora odgovoriti na pitanje, koje je za njega bilo zbunjujuće i neumjesno u toj prigodi.

Nekoliko mjeseci kasnije starac se preselio u vječnost. Senator je bio ugodno iznenađen kad je otkrio među poslanim vjencima također vijenac belgijske ambasade.

U priloženom pismu pisalo je nekoliko riječi, koje je napisao sam ambasador.

Senatoru su navalile suze na očii kad je čitao ovo dirljivo svjedočanstvo u svezi svoga oca: „On je bio jedini čovjek u Sjedinjenim državama koji me je pitao jesam li katolik i koji se brinuo za moju dušu…!“

Čitamo u Sv. Pismu: „Mudar čovjek pridobija duše!“ Pos 11,30). Ako smo uistinu osvjedočeni katolici, onda smo i zabrinuti za spasenje svih onih koje susrećemo, poznajemo… Pomozimo svima kako bi što prije pronašli smisao svoga života! Neka nitko ne bi mogao reći za nas: „Ja sam ga često susretao, ali se on nikada nije zanimao za spasenje moje duše!“ "A ovo je vječni život: upoznati Tebe jedinoga pravog Boga i onoga koga si poslao, Isusa Krista!" (Iv 17,3)

Ako želite čitati još poučnih priča, kliknite OVDJE