Sadržaj s oznakom: fra Petar Ljubičić

Moji prijatelji, bračni par M. i D., osobe su istinskih moralnih vrijednosti, veoma cijenjene u svojem mjestu, imaju i uspješan brak. M. je karakteran čovjek, svakome bi pritekao u pomoć, ali je po naputku svojega oca odgajan i odrastao kao ateist, dok je njegova supruga, kao djevojka, odgajana u katoličkom duhu pa je primila svete sakramente krsta, ispovijed, pričest i krizmu.

Dogodilo se to u Beču. Bečki vjeroučitelj je pitao sina nekoga socijalista zna li deset zapovijedi Božjih? "Ne znam ih! Moj tata kaže kako to više nije potrebno" odgovori dječak.

Euharistija je najveća dragocjenost koju je Bog mogao darovati nama, svojim ljubljenim bićima.

Koju smo konkretnu odluku donijeli u ovoj Korizmi?

Pitali su jednoga svećenika: “Ima li smisla danas biti svećenik?”

Fra Slavko Barbarić pripovijeda kako je susreo jednu majku koja nakon pogibije svoga sina nije više išla u crkvu, nije više molila, nije se više ispovijedala, jer je za smrt optuživala Boga.

Nalazimo se u neposrednoj pripravi za blagdan Isusova rođenja – Božić.

Božić nam je sve bliže. Stoga smo radosni. Liturgija nas poziva svjedočiti za Boga koji dolazi. Svjedoci su radosni ljudi.

Danas počinjemo novu crkvenu godinu. Ovo vrijeme crkvene god. zove se Došašće ili lat. Advent. Ono nas podsjeća na mnoga stoljeća u kojima su ljudi iščekivali obećanoga Mesiju.

Marcel sam pripovijeda: “Moja majka je bila osvjedočena vjernica i uvijek se za mene molila: borila se za moje sadašnje i vječno dobro.

Objavljeno u Propovijedi | 30.10.2022.

Ljubi Boga i bližnjega svoga

Pismoznanac dolazi k Isusu i postavlja mu pitanje: „Koja je zapovijed prva od sviju?“
To je pitanje koje je jako važno i koje si svaki vjernik ponekad postavi. Što je to najva-žnije u životu? Što je to što moramo činiti da bismo istinski živjeli? Što je pravi život? Što daje smisao mome životu?

Krunica je moćna, čudesna i savršena molitva!

Objavljeno u Duhovni kutak | 21.9.2022.

Čuvajmo se svetogrđa

Svetu pričest možemo i smijemo primiti jedino u stanju milosti.

Jednom zgodom je mladić upitao starca: “Zašto na svijetu ima toliko trpljenja?”

Današnje sveto Evanđelje govori o Isusovom preobraženju na gori Taboru.

Stranica 1 od 10