Kad je Bog stvorio ženu

Kad je Bog stvorio ženu, došao je do šestog dana, radeći prekovremeno. Došao je anđeo i pitao ga:

"Zašto trošiš tako puno vremena na nju?"

I Bog odgovara: "Jesi li ti vidio što sam joj sve dao, specifikaciju prema kojoj ju oblikujem? Ona mora znati prati, ali ne smije biti od plastike, treba imati više od 200 pokretnih zglobova, ona mora imati krilo za najmanje četvero djece… ali u isto vrijeme da ima poljubac koji može izliječiti sve, od ozlijeđenog koljena do slomljenog srca i sve ovo radi sa samo dvije ruke." Anđeo se začudio svim tim vještinama: "Sa samo dvije ruke… Nemoguće!" "I ovo je samo standardni model?!" kaže Bog. "To je puno posla za jedan dan… odmori se, pa je sutra dovrši." "Ne želim to", protestirao je Bog.

"Tako sam blizu završetka ovog bića što je mom srcu drago. Kad se razboli, sama se izbori za ozdravljenje i može raditi 18 sati dnevno." Anđeo se približio i dotaknuo ženu. "Bože, kako si je napravio tako meku!" "Jest, mekana je", kaže Bog, "ali napravio sam je da ima i snagu. Nećeš vjerovati što sve može izdržati." "Može li misliti?" pita anđeo. Bog odgovara: "Ne samo da može misliti, može i surađivati, dogovarati se." Anđelu nešto privuče pažnju i dotakne ženino lice. "Bože, izgleda da ovaj model ima jedan propust. Nisam li ti rekao da previše toga stavljaš na nju?" "Nije to nikakav propust… to je suza", ispravi ga Bog. "Čemu to?" upita anđeo.

I Bog kaže: "Suza je njezin način da se izrazi njezina tuga, njezina ljubav, samoća, bol i njezin ponos." Ovo je ostavilo jak utisak na Anđela: "Ti si genij, Bože. Na sve si mislio. Žena je sjajno biće!" "To je istina." kaže Bog. "Žena ima zadivljujuću snagu. Žene podnose teškoće, nose tugu, ali znaju za sreću, ljubav i svoje mišljenje. One se smiju kad žele vrištati. Plaču kad su sretne i smješkaju se kad su nervozne. Bore se za ono u što vjeruju. One su protiv nepravde. Ne priznaju "ne" kao odgovor, ako postoji drugi i bolji način za rješenje. Sve od sebe daju za svoju obitelj. I žena voli bez granice… Srce se njihovo slomi kad čuju za smrt neke drage osobe. Žene znaju da jedan poljubac i zagrljaj može izliječiti slomljeno srce. Ženina greška je što zaboravi koliko vrijedi."