Sadržaj s oznakom: Žena

Objavljeno u Molitve | 22.5.2023.

Molitva žene svetoj Riti

Slavna sv. Rito, iako si se udala iz poslušnosti prema roditeljima, postala si izvrsna kršćanska žena i majka.

Umjesto odgovora evo jednog istinitog događaja. Ispričala ga je jedna unesrećena djevojka.

Jednom je jedna grupa muškaraca raspravljala na temu: Kako izgleda najljepša žena na svijetu?

Vrijeme je postalo novac i često zbog vremena ne stižemo pokazati svima koje volimo koliko nam znače u našim životima.

Objavljeno u Poučne priče | 22.4.2023.

Savršena žena

Studenti počeše da zapitkuju svog profesora: „Vi ste tako mudri i iskreni. Svi vas poštuju, žele da vas oponašaju i da vas slijede.

Prije više od godine dana, žena i ja smo dobili svoje treće dijete – djevojčicu. Iako svako dijete volim na jedinstven način, ipak moram priznati da je imati kćer nešto drugačije.

Ponekad možemo imati osjećaj kao da smo proživjeli dva potpuno različita života. Jedan prije braka, koji se sa brakom završio i drugi koji živimo u braku. 

Hvala tebi, ženo-majko, koja si krilo ljudskog bića u radosti i muci toga jedinstvenog iskustva, po kojemu si Božji osmjeh djetetu koje dolazi na svijet, vodilja njegovih prvih koraka, podrška njegovu rastu, uporišna točka na životnom putu.

Čini se da se Stari zavjet sastoji jedino od povijesti muških likova. No postoje i primjeri koji govore o ženama. U povodu Svjetskog dana žena donosimo vam povijesti deset žena Starog zavjeta: kraljica i sluškinja, slavnih pobjednica i nijemih žrtava.

Ako si se oženio radi svoje koristi, oženio si se iz pogrešnih razloga.

Svake su osude vrijedni malodušnici i sumnjičavci među katolicima. Kažu, svijet je već poganski, ne isplati se više dirati u to.

Kada je Bog pravio ženu, došao je do 6.dana, radeći prekovremeno.

Oženjeni muškarci čiji se odnos sa suprugama tijekom godina popravlja mogu također zabilježiti pozitivne promjene u svom zdravlju koje mogu smanjiti rizike za srčane bolesti, pokazuje britansko istraživanje.Znanstvenici su proučili podatke o 620 oženjenih očeva kako bi utvrdili što misle o svojim bračnim odnosima kad su djeca imala gotovo tri godine i potom opet kad su imala devet. Znanstvenici su također procjenjivali rizike za srčane bolesti poput krvnog tlaka, kolesterola, težine i šećera u krvi.

 "Žensko je tijelo veliko spremište neizraženih emocija.

Objavljeno u Poučne priče | 20.1.2023.

Na svetoj misi za oboje

Jedan ugledni gospodin imao je običaj svake nedjelje reći svojoj ženi: „Pođi za oboje na Misu!“

Čovječe, dobro zapamti i zapiši, neka ti uvijek ovo bude na pameti:

Stranica 1 od 7