Kako je anđeo čuvar vozio auto

Jedan talijanski odvjetnik se vozio kući, u Bolonju.

U njegovu Fiatu 1100 bila je i njegova žena i dvoje djece. U jednom trenutku želio je da ga netko zamjeni u vožnji jer je bio jako umoran. Pitao je svog sina Guida da vozi ali on nije odgovarao jer je već duboko spavao. Nekoliko kilometara kasnije, blizu prolaza sv. Lazara, odvjetnik je također zaspao.

Kad je otvorio oči shvatio je da nije daleko od vječnosti. On je tako zapravo jurio autocestom nekoliko kilometara. Bio je jako uplašen i pitao je: “Tko je vozio auto?” – ali nitko mu nije odgovarao.

Njegov sin koji je sjedio desno od njega probudi se i reče da je on duboko spavao.

Njegova žena i mlađe dijete bili su u čudu. Rekli su da je vozio drugčije nego inače. Rekli su mu kako je auto zamalo u jednom trenutku udarilo u drugo auto, ali ga je izbjegao savršenim manevrima. Način na koji je ulazio u okuke također je bio drugčiji. Osim toga žena mu je rekla: “Bio si nepokretan neko vrijeme i nisi odgovarao na naša pitanja!” Odvjetnik reče: “Nisam mogao odgovoriti jer sam spavao. Spavao sam 15 kilometara (!) Ali tko je vozio auto? Tko je učinio da se izbjegne katastrofa?

Nekoliko mjeseci kasnije misterij je razotkriven. Odvjetnik je išao u San Giovanni Rotondo. Čim ga je Padre Pio vidio rekao mu je:

-“Ti si spavao, a tvoj Anđeo Čuvar je vozio auto!

Izvor: padrepio.catholicwebservices.com