Ljubav i vjernost - ključ sreće

Manjak ljubavi siromaštvo je našega vremena.

Nevjera je postala opasna moda. Započeo je proces raspadanja. Najtješnje i najnaravnije životne veze počinju se kidati. Mnogi brakovi i mnoge obitelji zbog toga propadaju. Ne želimo osuditi nikoga tko je rastavljen. Postoje okolnosti kad nema drugog izbora, kad je život postao pakao.Ali ne smijemo od braka i obitelji stvarati ruševine. Društvo umire kad se obitelj raspadne.

A dijete je time često obilježeno za čitav život, makar se roditelji i pokušali brinuti za njega što je moguće bolje. Dijete je životna veza između dvoje ljudi. U ovome su malenu biću otac i majka neizbrisivo i za sva vremena ispisali svoj vlastiti život. Pukne li bračna veza, dijete će trpjeti posljedice.

Ljubav se i vjernost treba promatrati na nov način. O tome ovisi sreća tolikih ljudi. Ljubav je bez vjernosti laž. Samo tjelesno sjedinjenje nema stalnosti. Ono ima smisla jedino ako u ljubavi raste duboko jedinstvo srca i duha.

Ljubav i vjernost u središtu su kulture srca. Ne možeš ih jednostavno imati, potrebno ih je brižno njegovati, kultivirati. One su dragocjene. Ljubav i vjernost su plodovi stabla koje često može biti nalik križu. Njegovi plodovi dozrijevaju polagano na sunčevu svjetlu i kiši, na oluji i vjetru, ali kada jednom dozore, sav će zajednički život učiniti blagdanom.

Ljubav i vjernost su ključevi kuće u kojoj si siguran i zaštićen.Ovdje jedno srce kuca za te, ovdje ćeš biti primljen raširenih ruku.