Sadržaj s oznakom: Brak

Jeste li čuli za "mikro varanje"? Evo zašto to može naštetiti vašoj vezi i nekoliko savjeta kako izbjeći ovaj oblik nevjere.
Čini se da su romantične veze u posljednje vrijeme postale krhke. Ljudima je teže trajno se obvezati jedni prema drugima i prihvatiti svakodnevna odricanja koja zahtijeva prava ljubav .

16. veljače 2008. godine, kardinal Carlo Caffara (nadbiskup Bologne), nakon slavljenja mise na grobu sv. Pija iz Pietrelcine, pristao je na intervju za Tele Radio Padre Pio, koji je naknadno objavljen u mjesečniku “Glas Oca Pia“.

Kao u prirodi, i u braku se izmjenjuju godišnja doba: 10 pitanja i tema za razgovor kada dođe "zima"

Rastavljeni a ne ostavljeni!

Nakon što sam prošao godinu i pol dana u braku, nedavno sam došao do zaključka da brak nije za mene.

Ima jedan tren zenita, kada zaljubljeni prolazeći njime, odluče priseći Vječnu Ljubav.

Emily Marcucci iz Massachusetsa diplomirala je na Harvardu, udana je 15 godina, ima 8 djece i za katolički portal opusdei.org. govori o izazovima i radostima odgoja velike obitelji 

Tema je vrlo važna i aktualna. Osobito zato što je obitelj, ta „prvotna društvena stanica“, danas vrlo ugrožena.

I kao samac/samka koja je svakako željela pronaći svoj "obiteljski put", uz ostale aktivnosti - prije par godina sam se učlanila i u Katsus...

Premda su prošla davna vremena kad se sasvim prihvatljivim držalo da se roditelji žene i udaju umjesto svoje djece, tj. da im oni biraju bračne partnere, i premda je došlo vrijeme kad se mnoga odrasla djeca uopće ne savjetuju s roditeljima o svom izboru supružnika, dobro je imati na umu kako i danas mnogi brakovi nesretno počinju i završavaju zbog toga što roditelji na ovaj ili onaj način umjesto svoje udane ili oženjene djece donose odluke ili nametljivo utječu na njih.

„Stalno dobivamo mailove potaknute tom pjesmom, pjesma je donijela nadu ljudima u naizgled beznadnim situacijama. Među takvim situacijama posebno se ističu brakovi!“

Ne zna se što je tužnije vidjeti: napuštenu malu djecu ili napuštene starce.

Muškarci koji vole i poštuju svoje supruge su obično od strane drugih muškaraca okarakterizirani kao papučari. Mnogi se stide tih “titula”, ali ne bi trebali! Jedan muškarac je dao svoju ispovijest i na kojoj bi mu trebali čestitati.

Objavljeno u Kolumne | 17.9.2023.

Brak - to mi ne treba!

U naletu inspiracije posegnula sam za Svetim Pismom.

Apostol Pavao kaže da je žena »vezana« uz svoga muža dokle god on živi. »Tako, udata žena zakonom je vezana za muža dok ovaj živi.

U Mateju 5,21-28, Isus izjednačuje preljub s požudom u srcu, a umorstvo s mržnjom u srcu.

Stranica 1 od 11