Jeste li čuli za mikrovaranje i kako može upropastiti vaš odnos s voljenom osobom

Jeste li čuli za "mikro varanje"? Evo zašto to može naštetiti vašoj vezi i nekoliko savjeta kako izbjeći ovaj oblik nevjere.
Čini se da su romantične veze u posljednje vrijeme postale krhke. Ljudima je teže trajno se obvezati jedni prema drugima i prihvatiti svakodnevna odricanja koja zahtijeva prava ljubav .

Nevjera u vezi, bilo u udvaranju ili braku, jedan je od glavnih razarača odnosa. Ozbiljno šteti ili uništava odnose, dovodeći parove koji izlaze do prekida, a bračne parove do razvoda.

Međutim, osim potpune nevjere, postoje i druga iskušenja kojih moramo biti svjesni i izbjegavati ih. Proteklih mjeseci mnogi korisnici društvenih mreža, posebice TikToka, progovorili su o mikrovaranju, onim naizgled manjim prijestupima koji ipak mogu narušiti vezu, pa čak i dovesti do ozbiljnijih oblika nevjere.

Razumijevanje mikrovaranja

Psihologinja Angie Larios, objasnila je važnost prvo razumijevanja nevjere općenito prije nego što se upusti u takozvano "mikro-varanje", prenosi Aleteia.

Nevjera je, prema stručnjakinji, “ponašanje koje krši dogovore u vezi para”.

Mikro varanje “moglo bi se shvatiti kao ponašanja koja, iako vas ne navode na kršenje sporazuma, vrlo su blizu njihovom kršenju.” U mikro varanje možemo upasti svakodnevno, u svakodnevnim situacijama ili na mjestima.

Postati svjestan mikrovaranja i izbjegavati ga

Koji su neki od primjera mikrovaranja? Ponekad su te polu-nevjere toliko suptilne da mogu proći nezapaženo ili se mogu ostaviti da prođu bez razgovora o njima.

Evo nekih od najčešćih oblika koji mogu biti štetni za vezu:

SLANJE PORUKA ILI ČAVRLJANJE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

U vezi ste, ali u isto vrijeme održavate stalni kontakt s drugim ljudima s kojima imate više nego potpuno platonski odnos. Kontakt bi mogao biti s bivšim prema kome još uvijek gajite osjećaje, s nekim za koga ste nekoć bili romantično zainteresirani ili s nekim tko vam je nedavno privukao pozornost.

GLEDANJE NEPRIKLADNOG SADRŽAJA

To može uključivati ​​"lajkanje" slika oskudno odjevenih modela, prijateljstvo ili praćenje ljudi koji objavljuju hiperseksualizirane fotografije ili (očiglednije) potpuno eksplicitan sadržaj. To također uključuje odlaske na neprikladna mjesta gdje ćete biti u određenoj mjeri u iskušenju nevjere.

PROFIL NA STRANICAMA ZA UPOZNAVANJE

Održavanje vašeg profila za spojeve aktivnim dok ste u vezi, a još uvijek objavljujete ili primate sadržaje od potencijalnih korisnika unutar aplikacije još je jedan očit primjer mikrovaranja. U ovom slučaju mora biti jasno kako bi takvo ponašanje vaš partner gotovo sigurno shvatio kao izdaju.

FLERTOVANJE S DRUGIM LJUDIMA

Flert - od indiskretnih pogleda do pružanja "povlaštenog tretmana" određenim ljudima, bez obzira na prisutnost vašeg partnera ili ne - opasno je tlo za koračanje.

SKRIVANJE ILI LAGANJE O STATUSU VAŠE VEZE

Naposljetku, ovisno o vašim motivima, to također može biti oblik mikrovaranja ako drugima ne govorite otvoreno o činjenici da ste u vezi. Isto je i ako pokušavate “sakriti” osobu s kojom izlazite, ne želeći je formalno predstaviti ili dovesti na okupljanja s obitelji ili prijateljima. To može biti znak da želite izbjeći obvezivanje s partnerom.

Ovo je samo nekoliko radnji koje biste trebali izbjegavati u svojoj vezi kako biste je održali netaknutom. Ne zaboravite da je važno razgovarati o svemu što stvara sumnju ili nelagodu. Riješite takve probleme što je prije moguće prije nego što postanu veliki problemi.

Povjerenje i komunikacija temelj su svakog odnosa koji je istinski pun ljubavi.

Označeno u