Majka je 16- ero djece, piše blogove i bavi se dobrotvornim radom

Kada se 20-godišnja Lyette Reback udala za Davida, nije se mogla ni u snu nadati da će nakon 24 godine biti majka 16-ero djece: 12-ero biološke i četvero posvojene djece, 10 kćeri i šestorice sinova starosti od dvije do 22 godine.

Uza sve obaveze koja ima, ova mama je i dobrotvorni djelatnik dok njihovih 10 kćeri i 6 dječaka prima obrazovanje u domu u vlastitoj režiji, a ne u školskoj ustanovi. Također, uključeno je 88 izlazaka iz doma tijekom jednog tjedna za sportske aktivnosti, a kako bi sve prošlo glatko ( 42 puta tjedno napuni perilicu za rublje!), svake večeri isprati svu djecu na spavanje, nudi savjete putem svog bloga - The Rebacks, nađe vremena za druženje sa prijateljima i dobrotvorni rad. Obitelj je imala poteškoća kako nazvati toliku djecu, pa zamislite popise koji su morali biti izrađeni tijekom godina! Optužujući se za neobične nadimke kojima su se nazivali, ovako izgleda izbor imena 16- ero djece: Daly Kay (22), Ryli (20), Bliss (19), Kemper (17), Glory (15), Trinity (13), Courson (12), Liberty (11), Judson (10),  Shepherd (10), Sojourner (8), Ransom (8), Victory (6), Stone (5), Verity (4) i Vaughn (2).

Lyette ističe kako nije sigurna je li ovaj popis završen, ali su ona i njezin suprug, 49-godišnji trgovac nekretninama, sigurni u važnost svojeg zadatka. Ipak, jedna stvar je sigurna, zajedno sa svojim suprugom, 49-godišnjim trgovcem nekretninama osjeća "blagoslovljeno što možemo imati djecu i zaista, doista vjerujemo da je odgoj djece nevjerojatna prilika da učinimo nešto čudesno u svijetu".

#southfloridafair

A post shared by Lyette Reback (@lyettereback) on

U razgovoru s Fox News, Lyette je rekla „Svakog se jutra probudim i pomislim: 'Ne mogu vjerovati da to mogu činiti. Podizanje djece je najbolji posao na svijetu'“, izjavila je ponosna majka obitelji koja ima pet puta više djece od prosjeka, što je kod nekih znalo izazvati nerazumijevanje i podsmjeh. No, i to se pomalo mijenja kako starija djeca postižu uspjehe, pa Lyette, kako je rekla, nije više tolika „čudakinja“. Jedan od razloga za glatko funkcioniranje obitelji je ovako postavljen Lyetteov dnevni režim. Dan započonje buđenjem u 05:300 i jutarnjom molitvom. Nakon što su odredili dnevnu listu obaveza, Lyett se posvećuje obrazovanju djece kod kuće, rješavajući bezbroj zadataka od matematike do likovnog. Djeca su uključuna u razne sportske aktivnosti što znači čak 88 putovanja tijekom jednog tjedna. Također treba obaviti još mnogo toga poput popisa i nabavki namirnica koje na tjednoj razini koštaju 650 dolara.

Zahvaljujući jakoj radnoj etici, sve funkcionira glatko. Lyette želi usaditi svojoj djecu važnost izvršavanja svih obveza u prihvaćanju odgovornosti.

Tako svatko ima svoj zadatak, 13-godišnja Trinity poslužuje tri obroka dnevno, uz pomoć svoje 11-godišnje sestre Liberty.

Carson, u dobi od 12 godina, zadužen je za prljavo rublje i "ozbiljno" preuzima tu ulogu, a zajedno s braćom koja mu pomaže, prilično smo sigurni da ova grupa sposobnih braće i sestara nikada nije bila suočena s dilemom čije su koje čarape! "To su ljudska bića, a ne roboti, tako da nije uvijek sve savršeno ili lijepo, ali ta činjenica u konačnici je ista i ako imate dvoje djece ili 20", priznaje Lyette.

Uz školske obaveze i aktivnosti majci pomažu i u dobrotvornim zadacima koji obuhvaćaju brigu za obitelji poginulih vojnika. Tako članovi obitelji ne brinu samo jedni o drugima, već i o ljudima čije obitelji zbog gubitka voljenih nisu sretne kao njihova.

I kao da nije dovoljno sve što čini, Lyette uzima olovku u ruku i piše blogove o obiteljskom životu, nudeći savjete o svim tim različitim fazama djetinjstva, kao i o onima u bračnom životu.

Za jedan par koji se zaručio samo 10 dana nakon prvog spoja, obitelj je narasla i postala sve snažnija iz dana u dan, dok tako razmišlja o svemu što im je život  donio. Na svom je blogu napisala "Kad smo se David i ja vjenčali, vjerovali smo u Isusa ali jedva smo znali što to znači, a kako su nam djeca počela dolaziti, naša je vjera brzo rasla"