Nakon bolesničkog pomazanja zdravstveno stanje bake Ivane se popravilo i sada slavi 100. rođendan

Povodom blagdanu Gospe Lurdske kada ujedno slavimo i "Dan bolesnika" donosimo vam priču o baki Ivani Otmačić koja je prije nekoliko dana proslavila 100. rođendan piše Hrvatska Katolička Mreža.

Baka Ivana Otmačić rođena je 05.02.1922. od oca Martina i majke Jage. Od vlastite obitelji jedina je još živa. Imala je još tri sestre i jednog brata. Mama je bila iz Slanog Dola, otac iz Vratnika, gdje je i Ivana rođena. Ivana je u braku s Ivanom Otmačić rodila četvoro djece: Drago, Vid, Anica i Jadranka. Ivanin život je bio dosta težak, borila se i u Drugom svjetskom ratu, no to je nije omelo u tome da bude dobra majka, žena i domaćica.

Živjela je jedan skroman život i odgajala djecu da budu čestiti i pošteni ljudi. Jedno vrijeme je radila u Elektronu(današnji Končar), rada se nije bojala, te ističe da rad i glad nisu neprijatelji za drugi život. Cijepala je drva, a nije žalila ni pomoći drugima, čak je druge stavljala ispred sebe. Jako mlada je otišla u mirovinu, ali što se tiče rada, do devedesete je radila sve moguće poslove kao kućanica. 1996. se doselila u Samobor, a 1997. Je umro suprug. Živjela je na neki način mučeničkim životom, ali se nikada nije žalila. Djecu je odgajala i uvijek im govorila da svakome moraju moći u oči pogledati i da nikome ne budu zavidni. Poticala ih na rad, te uvijek držala red i disciplinu.

Posebnu povezanost imala je sa unukom Mirelom, koju je othranila. Osim nje ima 9 unuka, 7 praunuka. U Dom Sveta Helena došla 01.10.2018.godine. Jako voli druženje sa ostalim korisnicima, međutim zbog novonastale situacije nije bilo mogućnosti da proslavi stoti rođendan s ostalim korisnicima, a tom prigodom korisnici su izradili prigodne čestitke za Ivanu kako bi je obradovali. Ivana je rođendan proslavila u krugu kćerke Jadranke i unuke Mirele.

Zanimljivost vezana uz Ivanu koju pamte djelatnici Doma dogodila se ljetos kada se Ivana našla u jako lošem stanju, i svi smo mislili da neće dočekati ni jutro. Međutim, svećenik je došao i udijelio joj bolesničko pomazanje i njeno stanje se popravilo i evo Ivana je još uvijek tu i slavi stoti rođendan.

Označeno u