VLČ. STJEPANOVIĆ NA JAVNOJ KRUNICI SVJEDOČIO: ‘PROTIV VAS SE DIGAO PAKAO’

‘OSJETIO SAM S VAMA GOSPU, A ONDA I JOŠ VEĆU SILU’

Dana 1. lipnja, na prvu subotu u mjesecu, molitelji krunice okupili su se u bazilici Srca Isusova nakon javne molitve krunice i procesije. U bazilici je za njih sv. misu slavio vlč. Anto Stjepanović, koji se u svojoj homiliji, između ostalog, osvrnuo na svoj prvi dojam javne molitve krunice, prenosi muzevnibudite.

“Ja kad sam čuo za vas da se okupljate na Trgovima, pomislio sam: Što se oni trse bezveze. Što se prave važni ti u Zagrebu. To je bila moja prva misao. A onda prije 3-4 mjeseca put me odveo u Vinkovce, pred kip Presvetoga Trojstva, gdje su se okupljali muževi Slavonci pa sam otišao vidjeti o čemu se tu radi.

I pazite, čim je voditelj krunice započeo sa znakom križa i rekao “U ime Oca”, u tom času s moje lijeve strane dolazi Gospa. Živa istina. Ja je ne vidim, ali osjećam nju i njezinu osobnost. Puna ljubavi, mira i ponajviše radosti” govorio je dodajući:

Protiv vas se digao pakao

“Za njom za nekoliko trenutaka dolazi još veća sila – Isus. Koja je to snaga! I kao da sam čuo njihove riječi: ”Drago nam je što se okupljate na Trgovima i, ako tako nastavite, imat ćete pozitivan utjecaj na cijeli hrvatski narod!” Dakle, vi radite u ovome času važnu, najvažniju, sudbonosnu stvar. Vi, ako nastavite moliti, Hrvatsku čeka prekrasna budućnost. Vi ste Božji vitezovi. Vi ste Marijini vitezovi!”, istaknuo je vlč. Stjepanović pa nadodao:

„Gledao sam vas danas kako dostojanstveno stojite. Protiv vas se digao pakao. Demoni iz pakla su poslani da vas ometaju. Oni jadni ljudi zavedeni od Sotone. Ovo je bila demonska borba protiv vas. I tu se vidi da vi radite dobru stvar. Dok ste vi molili, sunce je izlazilo iza Gospine glave. Znate li što to znači? Knjiga Otkrivenja: ”Žena zaodjevena suncem, mjesec joj pod nogama…” Pobjeda je njezina, ali vi ne smijete posustati. Bog može sam izvojevati tu pobjedu, ali je nas počastio da Mu služimo, a to je onda Božja služba. Budimo Bogu na tome zahvalni, ali budimo i ustrajni. Budimo ustrajni vježbajući se u sakramentalnom životu. Držimo se za krunicu, ali i za Bibliju. Otac obitelji koji u jednoj ruci ne drži krunicu, a u drugoj Bibliju, propada, a s njime i njegova obitelj. Kako se još zaštititi od te propasti? Treba se posvetiti Srcu Marijinu i Srcu Isusovu i skloniti u njih. Mislim da mi danas nismo slučajno ovdje u bazilici Srca Isusova. Trebamo se posvetiti Srcu Isusovu, kao i Srcu Marijinu, i te posvete živjeti. Amen.”