Jeziva suicidalna igrica stigla je u Europu, pazite na djecu

MOMO je nova uznemirujuća igrica koja se širi putem popularne aplikacije za razmjenu poruka WhatsApp. Argentinska policija sumnja da je ova igrica povezana sa samoubojstvom 12-godišnje djevojčice i izdali su upozorenje svim roditeljima da paze na svoju djecu.

Djevojčica iz Argentine prije samoubojstva je snimala svoje aktivnosti, a nakon što si je oduzela život, policija je pronašla poruke. Sada tragaju za 18-godišnjakom za kojeg se sumnja da je djevojčicu upoznao putem interneta, piše Index.hr.

Momo je lutka velikih očiju i duge, crne kose, rad japanskog umjetnika Midorija Hayashija koji se ne povezuje s igricom.

momo-igrica.jpg

Jeziva igrica počela se širiti svijetom tako što su korisnici aplikacije WhatsApp počeli komunicirati s nepoznatim brojevima. Vrlo brzo počele su im pristizati nasilne slike i poruke te prijetnje.
Slična igrica pojavila se 2017. godine u Rusiji. Zbog ‘Plavog kita’ život si je oduzelo više od 130 mladih u dobi od 10 do 16 godina.

Igrica se za sada pojavila u Meksiku, Argentini, Americi, Francuskoj i Njemačkoj, a upozorenje roditeljima je izdala i španjolska policija. Savjetuju korisnicima WhatsApp da ignoriraju poruke s nepoznatih brojeva.

Označeno u