(VIDEO) Marin Miletić: “Vjeronauk su iz europskih škola izbacivali samo nacisti i komunisti.”

“Vjeronauk u hrvatskom obrazovnom sustavu postoji više od 200 godina.

da, dobro ste pročitali. više od 200 godina. iz europskih škola su ga izbacivali samo nacisti i komunisti.” – na svom facebook profilu napisao je poznati riječki vjeroučitelj, jedan od prvih katoličkih skauta u Hrvatskoj i dugogodišnji novinar Marin Miletić, nakon prijedloga novog obiteljskog zakona, kojim se predviđa “obrazovanje djece u skladu s vjerskim uvjerenjima roditelja”, prilikom čega je Anka Mrak Taritaš izjavila kako je “došlo vrijeme da vratimo vjeronauk u crkvu”.

U nastavku prenosimo njegovu facebook-objavu.

Vjeronauk

nedavno je jedna političarka opet javno iskazivala histeriju vjeronaukom u školama. tako je dotična pozivala “vratimo vjeronauk u crkve.” ne znam je li navedena zavrijedila poziv u vodeće medije činjenicom da je njezina stranka narasla sa 1.67% na 1.72% potpore biračkog tijela pa joj to, po nekoj čudnoj logici, daje legitimitet ovakvih zahtjeva?

kako god, vjeronauk kao konfesionalni, obvezni ili izborni predmet postoji u 26 država EU. od svih 28. u nekima je kao religijska kultura, ali u svim državama s većinski katoličkim stanovništvom vjeronauk je ili čak obvezatni ili predmet izbora, kao što je u našem sustavu.

vjeronauk u hrvatskom obrazovnom sustavu postoji više od 200 godina. da, dobro ste pročitali. više od 200 godina. iz europskih škola su ga izbacivali samo nacisti i komunisti.

padom ovih ideologija zla, vjeronauk se vraćao u škole.

pogledajte video, hvala vam na suportu i sheranju❤️✌️???