Počinju X. dani pobijenih hercegovačkih franjevaca

Deseti dani pobijenih hercegovačkih franjevaca, koji se organiziraju u spomen na 66 hercegovačkih franjevaca i mnoštvo vjernika koji su ubijeni u Drugom svjetskom ratu i poraću, započet će ovoga vikenda u Širokom Brijegu, u organizaciji Vicepostulature postupka mučeništva “Fra Leo Petrović i 65 subraće”.

Program manifestacije započinje u nedjelju, 2. veljače, molitvom kraj ratnog skloništa i svetom misom u samostanskoj crkvi na Širokom Brijegu, nakon koje će u kinu Borak širokobriješki FSR i FRAMA izvesti predstavu Mirele Lovrić “Dide, pobiše nam fratre!”.

U sklopu manifestacije bit će dodijeljene nagrade onima koji su sudjelovali na IX. nagradnom natječaju na temu pobijeni hercegovački franjevci.

Na sami dan obljetnice, 7. veljače, program započinje u 16 sati molitvom pred ratnim skloništem, mjestom ubojstva i spaljivanja 12 franjevaca iz širokobriješkog samostana. Slijedi molitva pred grobom gdje su pokopana 24 ubijena hercegovačka franjevca te misa zadušnica koju će predvoditi dr. fra Miljenko Šteko, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije.

I ove godine 7. veljače bit će obilježen i “Dan sjećanja na pobijene franjevce i puk” te “Dan sjećanja na žrtve komunističkog zlosilja”, najavili su organizatori.

x-dani-pobijeni-hercegovacki-franjevci.jpg

Označeno u