Sadržaj s oznakom: Široki Brijeg

U četvrtak 31. kolovoza 2023. godine u jutarnjim satima ispred Franjevačkog samostana i crkve Uznesenja BDM u Širokom Brijegu startala je biciklijada Franciskana. Biciklisti će kroz 4 dana preći više od 400 km, te tako obići Franjevačke samostane i muzeje kako bi ih uvezali u novi i jedinstveni cikloturistički projekt Franciscana, izvijestila je FENA.

U Širokom Brijegu, u subotu, dan prije početka Devetnice širokobriješkoj Gospi, kršteno je 14 djece.

Župa i Samostan Uznesenja Blažene Djevice Marije Široki Brijeg objavila je program Devetnice i program proslave svetkovine Velike Gospe.

Tribine za mlade naziva USRIDU, u organizaciji Franjevačke mladeži (FRAMA) Široki Brijeg, već nekoliko godina održavaju se svake druge srijede u mjesecu u franjevačkoj crkvi Uznesenja Marijina na Širokom Brijegu.

Partizanska komunistička vojska, koju su naoružali Rusi, Englezi i Amerikanci, trebala je od Imotskoga preko Posušja i od Čapljine i Ljubuškoga preko Čitluka ići prema Mostaru.

Na današnji dan pao je Široki Brijeg.

U subotu 17. 12. 2022. godine u 19.00 sati, u gradskoj sportskoj dvorani Pecara, Široki Brijeg održati će se drugi po redu humanitarni koncerta duhovne glazbe “U mom srcu Vatra”. 

Široki Brijeg, 23. listopada 2022. (Lucijana Kožul) – U organizaciji vicepostulature postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće«, na čelu s fra Miljenkom Stojićem, danas je, u nedjelju 23. listopada, održan »XIV. simpozij Stopama pobijenih. Kao i prethodnih godina, tako je i ove godine sve započelo sv. misom koju je predslavio don Davor Klečina župnik župe u Drvaru kojoj pripada i filijala u Bosanskom Petrovcu, te upravitelj župa u Bosanskom Grahovu, Ključu i »ubijenoj« župi Krnjeuša. Sumisio je još vicepostulator fra Miljenko Stojić.

Široki Brijeg, 17. listopada 2022. (Lucijana Kožul) – U samostanu Hercegovačke franjevačke provincije na Širokom Brijegu u nedjelju, 23. listopada, bit će održan simpozij pod nazivom »Stopama pobijenih«.

Objavljeni su podaci o demografskome padu u osam do deset županija Federacije Bosne i Hercegovine. Demografski rast zabilježen je u Zapadnohercegovačkoj i Zeničko-dobojskoj županiji.

Župa i Samostan Uznesenja Blažene Djevice Marije Široki Brijeg objavila je program Devetnice i svetkovine Velike Gospe.
Devetnica započinje u subotu 6. kolovoza, a misu će predvoditi fra Karlo Lovrić.

Organizator molitvena zajednica Mlado Sunce sa svojim suradnicima službeno najavljuje održavanje koncerta duhovne glazbe 'U mom srcu Vatra' 17.12.2022. godine u sportskoj dvorani Pecara, Široki Brijeg.

– Na današnji dan prije 77 godina jugokomunisti su počinili neviđeni zločin nad svećenicima i franjevcima u samostanu na Širokom Brijegu. Njih 12-oricu, koje su pronašli u samostanu, odveli su do ratnog skloništa, ubili ih, polili benzinom i potom zapalili. To je bio uvod za sva iduća događanja, za druge nepravedno ubijene franjevce u Mostaru, Čitluku, Ljubuškom i mnogim drugim mjestima, sveukupno njih 66, kao i za ubijene članove puka Božjega. 

Uoči svetkovine krštenja Gospodinova kršteno je jedanaestero djece u Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije na Širokom Brijegu.

General franjevačkog reda Manje braće fra Massimo Fusarelli posjetio je Franjevački samostan u Širokom Brijegu i Vicepostulaturu ”Fra Leo Petrović i 65 subraće”.

Devetero djece kršteno je na Ivandan, 27. prosinca, u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Širokom Brijegu.

Stranica 1 od 5