Široki Brijeg: Otvoren kafić u kojem će raditi osobe s invaliditetom

Ugostiteljski objekt u kojemu rade samo osobe s invaliditetom otvoren je u četvrtak u Širokom Brijegu.

Kafić naziva “Kutak sreće” nalazi se u Ulici Matije Gupca (bivše prostorije Centra za socijalni rad).

Iz Udruge osoba s invaliditetom Županije Zapadnoherecgovačke pozivaju sve građane da posjete Kutak sreće, pronađu osvježenje, popiju kavu i na taj način potpomognu rad ovog hvalevrijednog projekta.

Radno vrijeme će biti od 8 do 20 sati. U ovom objektu koji nije ekonomske prirode posao je pronašlo šest osoba s invaliditetom, a planiraju zaposliti još pet osoba. Glavni cilj ovog projekta je inkluzija osoba s invaliditetom.

Drago mi je što ima ovakvih ideja kako bi se stvari podigle na višu razinu. Osobama s invaliditetom će ovaj projekt olakšati život, da im bude lakši, zanimljiviji i sadržajniji. Nadam se kako će ovaj prostor služiti u tu svrhu. Mi ćemo naravno i dalje podržavati rad Udruge i bit ćemo na raspolaganju za sve njihove potrebe, poručio je gradonačelnik Miro Kraljević.

Osjećam se izuzetno ponosno i sretno. Danas je velik dan za sve osobe s invaliditetom i ovo treba biti na ponos cijelog Grada, Županije i Federacije. Ovo je kutak i mjesto za sve naše članove. Ostvario je se naš san. Trenutno šest osoba s invaliditetom radi u kafiću, a do kraja godine planiramo zaposliti još pet osoba. Dvadeset osoba koristi radionicu koja je otvorena u prosincu prošle godine. Naš plan se ispunio. Ponosni smo na ovo sve.

Radili smo danonoćno, puno je volonterskog rada. Grad Široki Brijeg i Županija Zapadnohercegovčake bili su nam podrška. Ovime se ispunjava jako puno ciljeva, inkluzija, rehabilitacija, rekreacija i socijalizacija, poručila je Zora Mikulić.

Označeno u